FETÖ davasında ortaya çıktı: ‘Meral abla derlerdi’

FETÖ davasında ortaya çıktı: ‘Meral abla derlerdi’

Hakkındaki FETÖ davası için hakim karşısına çıkan Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, Bora Erdem’in kendisine, 2013-2014’lü yıllarda Meral Akşener’in MHP’nin başına geçeceğini söylediğini belirterek, “Bora, Meral Akşener’den ‘Meral abla’ diye bahsederdi” dedi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Oğuztürk savcılık ifadesinde ByLock'u örgütsel amaçlı değil, Alaaddin Kaya'nın damadı Bora Erdem ile olan gönül ilişkisi sebebiyle kullandığını söylemişti.

Sabah gazetesinin haberine göre, Burcu Kalkan Oğuztürk hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Oğuztürk duruşmasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili ilginç bilgiler verdi.

DOKTORA TEZİ NEDENİYLE SAMİMİYETİMİZ ARTTI

Oğuztürk, "Bora Erdem ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde tanıştım. Lenf kanseri teşhisi konulmuştu. Tedavi sürecimde Bora Erdem, dönemin rektörü ile olan yakınlığım sebebiyle benimle yakından ilgilendi. Daha sonra kanseri yendim. İyileştikten sonra Bora başka bir üniversitede asistan oldu.

Doktora tezini yazmak için bizim üniversitenin kütüphanesine gidip geliyordu. Samimiyetimiz bu şekilde arttı. Bora Erdem ile aramızda duygusal yakınlık şeklinde bir ilişki olmadı. Bir defasında Bora, Whastapp benzeri bir program kullandığını, buradan rahat konuşabileceğimiz söyledi ve masanın üzerindeki telefonumu alarak sonradan ByLock olduğunu öğrendiğim programı kurdu. Ben Bora dışında bu programı hiçbir şekilde kullanmadım…" dedi.

AKŞENER’İN MUTLAKA MHP’NİN BAŞINA GEÇMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORDU

Burcu Kalkan Oğuztürk, Bora Erdem ile görüşürken Meral Akşener’i övücü konuşmalar yapmasının dikkatini çektiğini söyledi. Oğuztürk şunları kaydetti: "Bora konuşmalarında Meral Akşener’in mutlaka MHP'nin başına geçmesi gerektiğini söylüyordu. 

MERAL AKŞENER’DEN ‘MERAL ABLA’ DİYE BAHSEDERDİ

Bora, Meral Akşener’den'Meral abla' diye bahsediyordu. Meral Akşener ile aralarında bir samimiyet olduğu hissediliyordu. Durduk yerde 'Meral abla' diyordu. Ben de aralarında bir görüşme ve samimi bir diyalog olduğunu düşündüm."

Meral Akşener’in de ismi karıştığı FETÖ dava duruşması 29 Mayıs'a ertelendi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.