FETÖ elebaşının öz yeğeninin cezası belli oldu

FETÖ elebaşının öz yeğeninin cezası belli oldu

İstanbul Beykoz'da sahte kimlikle yakalanan Fetullah Gülen'in öz yeğeni Zeynep Gülen'e 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi.

İstanbul Beykoz'da sahte kimlikle yakalanan Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in öz yeğeni Zeynep Gülen'in "örgüte üye olmak" suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Zeynep Gülen'e "örgüte yardım" suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Zeynep Gülen avukatıyla katıldı. Duruşma savcısı daha önce verdiği mütalaasını tekrar etti. Mütalaaya karşı son savunmasını yapan sanık Zeynep Gülen, suçlamaları kabul etmedi.

 

"SOYADIMDAN KORKTUM"

 

Gülen, "Böyle bir suç örgütünün varlığını kabul ediyorum. Ancak ben bu örgütün içinde veya dışında yer almadım. Benim bunlarla bağım sadece soyadımdan kaynaklanmaktadır. Talimatla bu bankaya para yatırmadım.Ben bunların üniversite ve derneklerine gitmedim. Aykırı bir tip olduğum için teklif dahi etmediler. Soyadımdan korktuğum için başka bir kimlik kullandım" dedi.Mahkeme kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Zeynep Gülen hakkında örgüte yardım" suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.