FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı oldu!

FETÖ elebaşının yeğeni itirafçı oldu!

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in akrabası Selahaddin Gülen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

‘Osman’ kod adlı Selahaddin Gülen’in ifadesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in öz amcası olduğunu, doğduğu günden itibaren örgütün içinde olduğunu söylediği belirtildi.

TÜM AYRINTILARIYLA ANLATTI

 

İtirafçı olarak ifade veren Selahaddin Gülen, örgütle ilgili onlarca mahrem imamın ismini, örgütteki görevini ve eylemlerini tüm ayrıntılarıyla anlattı.


“AMCAM ÖLDÜKTEN SONRA ÖRGÜTÜN BAŞINA MUSTAFA ÖZCAN GEÇECEK”

Gülen 2016 yılında eniştesi Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan ve Ali Çelik’in oğlu Ömer Çelik ile beraber İzzet Aker’in yemek davetine gittiklerini söyleyerek, şunları belirtti:


-Burada sohbet sırasında Mustafa Özcan bizlere ‘Adil Öksüz’ün evlenmesinde rol oynadığını kız isteme merasimine gittiğini’ söylemişti. Bu dönemde bir defasında aile bireyleri olarak amcam Fetullah Gülen’in yanına gitmiştik. Burada bize ‘Bana nasılsınız diye sormayın, cevabını alamayacağınız şeyleri sormayın’ demişti.

-Bir defasında da ablam Sümeyra Türkyolu ameliyat olmuştu. Bundan dolayı amcam Fetullah Gülen ziyaretine gelmişti. Bu ziyarete arkasından Mustafa Özcan gelmişti. Burada Mustafa Özcan’a kızıp ‘Neden sen geldin sen aileden misin? Bu aile ziyareti diyerek’ geri göndermişti. Burada da yaklaşık yarım saat kadar görmüştüm.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in örgütün yöneticilerinden Mustafa Özcan’ı söz dinlemeyen bir çocuk gibi nitelendirdiğini anlatan Gülen, şöyle konuştu:

-Mustafa Özcan başı olduğu heyeti kendi etkisi altına çalışıyordu. Her ne kadar amcam bu durumdan huzursuz olsa da örgütün bölünmesinden korktuğundan dolayı, örgütün kan kaybedeceğini dolayı yanında tutuyor olabilir.

 

-Kendi fikrim olarak Mustafa Özcan amcam öldükten sonra örgütün başına geçecek kişidir. 2018-2019 gibi Güray T.’den duyduğum kadarıyla ‘Bir gün kampa gelen misafirleri Mustafa Özcan kendi odasında ağırlarken burada tüm sistem çökse, bütün cemaat dağılsa, cemaatin lideri ölse bile tekrardan toparlanmak için var gücümüz ile çalışacağız’ şeklinde beyan verdiğini duymuştu.


“MUSTAFA ÖZCAN TÜM GÜCÜ ELİNDE TOPLAMAYA ÇALIŞIYOR”

 

Cevdet Türkyolu’nun ablasının eşi olduğunu ve amcası Fetullah Gülen’e en yakın kişi olduğunu belirten Gülen, örgüt içindeki liderlik kavgası ve bölünmeyi şöyle anlattı:

-Tüm özel istek ve işlerini yapan, en özelini bilen kişidir. Odasının temizlenmesinden çamaşırlarının yıkanmasına kadar herşeyi ile ilgilenen kişidir.

-Amcam Fetullah Gülen’in odasının giriş kartı sadece kendisinde bulunmaktadır. Eşi olan ablam Sümeyra Türkyolu aracılığı ile bazen amcamın canı Erzurum yemekleri çektiğinde benim aracılığım ile ablam ona yemek gönderirdi.

-Kendisinin Türkiye’de iken yüksek miktarda variyeti vardı. Bunları nakite çevirip Amerika’ya gittikten sonra Amerika’da ev alım satımı, borsa, araba alıp satma gibi ticaretler ile geçimini sağlıyor.

 

-Burada açmak istediğim bir konu eniştem Cevdet Türkyolu ile Mustafa Özcan arasındaki yıllardır süren husumet, 15 Temmuz’dan sonda iyice gün yüzüne çıktı.

-Bunun sebebi Mustafa Özcan’ ın örgütün tüm kontrolünü eline almak ve örgütün para ve tüm gücünü kendi altında toplamak iken, eniştem Cevdet Türkyolu bu gücü ve kontrolü amcam Fetullah Gülen’in elinden çıkartmaması için mücadele etmesi içindeydi.

 

-Ancak Fetullah Gülen bu durumu gördüğü halde müdahale etmemesinin sebebini gerçek anlamda bir hainlik olarak düşünmüyor ancak Mustafa Özcan ve heyetteki bazılarına toplantılara katılmayarak veya görüşmelere çıkmayarak tepkisini gösteriyordu.

ÖRGÜTÜN İŞLEYİŞİNİ DEŞİFRE ETTİ 

 

Selahaddin Gülen, örgütün üst düzey yönetimindeki kişilerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Gülen, şu ifadeleri kullandı:

-Mollaların görevi Amcam Fetullah Gülen’in günlük hizmetlerini yerine getirir, kendisinden tefsir, fıkıh ve hadis dersleri alırlardı. Bir nevi amcamın asıl talebeleriydi.

-Bu mollalar örgüt içerisinde amcam Fetullah Gülen’in karşısında yeterli seviye ve bilgi yeterliliğine sahip olmadan molla olamazlar. Molla olmanın yolu ilk etapta herhangi bir ülkede ilahiyat üniversite, doktora, yüksek lisans yaptıktan sonra Mısır ülkesinde bulanan El Ehser Üniversitesinde iki yıl kadar eğitim gördükten sonra ABD’de Fetullah Gülen’in yanında molla olma kapasitesine erişiyorlardı.


“AMCAM TERÖR ÖRGÜTÜNÜN LİDERİ”

 

Amcasının terör örgütü lideri olduğunu söyleyen Gülen, “Bu şahıs benim amcamdır. Her ne kadar örgüt içinde niyetinin kötü olmadığını göstermek istese de işin arkasında terör örgütünün lideri olduğunu artık söyleyebilirim. Bu örgüt içindeyken bunun farkına varmadım. Ancak şimdi görüyorum ki Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideridir” dedi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.