FETÖ gitti Menzil güçlendi! İşte isim isim, grup grup Menzil-Semerkand Cemaati

FETÖ gitti Menzil güçlendi! İşte isim isim, grup grup Menzil-Semerkand Cemaati

Hikmet Çiçek, FETÖ gittikten sonra güçlenen ve yapılanan Menzil tarikatını yazdı.

Odatv yazarı Hikmet Çiçek, FETÖ gittikten sonra güçlenen ve yapılanan Menzil tarikatını yazdı.

 

İşte Çiçek'in 'Gitti FETÖ, geldi Menzil' başlıklı yazısı:

 

'Bir zamanlar FETÖ’nün devlet içindeki örgütlenmesini görmeyenler, görüp de gizleyenler şimdi de benzerini Menzil Cemaati için yapıyorlar.

Fethullahçıların TUSKON adlı bir işadamı örgütü vardı. Aslan payı TUSKON'a aitti.

TUSKON’un yerini Menzil'in TÜMSİAD'ı aldı.

Fehtullahçıların Kimse Yok Mu Derneği'nin yerini Menzil'in Beşir Derneği geçti. Beşir'i, Erenköy'cülerin Aziz Mahmut Hüdai Vakfı, İsmailağa'nın İDDEF'i ve İskenderpaşa'nın Hak-Yol dernekleri izledi.

Fethullahçıların STV'si tarihe karışırken, yerine Menzil'in Semerkand TV'si oturdu.

Menzil'in varlığı, yalnız Sağlık Bakanlığı'nda değil, İçişleri Bakanlığı'nda da kendini hissettiyor. İddiaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda örgütleniyorlar.

Hak-Yol'cular Adalet Bakanlığı'na, İsmailağa'cılar Diyanet'e, Erenköy'cüler ticarete, Süleymancılar Kuran kursları ve öğrenci yurtlarına, Işık'çılar medyaya hükmediyor.

Tarikatların birer holdinge, şeyhlerin CEO'ya, müritlerin müşteriye evrildiği istismar çarkı daha çok dünyalık ve makam edinmek için “Hu” çeke çeke dönüyor.

Menzil cemaati devletin yeni efendileridir artık.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gizli tarikat raporu, Kaynak Yayınları tarafından kitaplaştırıldı. “Dinî Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dinî-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dinî Yönelişler” başlıklı raporda, Türkiye'deki tarikatlar tarihsel süreç içinde ele alınıyor, özellikle FETÖ yapılanmasının yarattığı tahribata işaret ediliyordu.

 

MENZİL/SEMERKAND CEMAATİ


Diyanet’in raporunda Menzil tarikatı şöyle anlatılıyor:

 

“Oluşum Nakşibendiliğin Hâlidî kolunun ülkemizdeki uzantılarından biridir. Menzil tarikatı diye de bilinen bu kolun kurucusu Siirt civarından Adıyaman’ın Kahta ilçesi Menzil köyüne gelip yerleşen Gavs Bilvanisi olarak da bilinen ve Seyyid soyundan geldiği iddia edilen Abdulhakim el-Hüseyni ve Gavsı Azam mahlaslarını kullanan Abdülhakim Erol’dur.”


Raporda Menzil’in faaliyetleri şöyle sıralanıyor:

 

“Menzil Cemaati faaliyetlerini Semerkand Yayın Gurubu adı altında Semerkand Tv, Radyo 15, Semerkand Yayınevi, Hacegân Yayınevi, Semerkand Dergisi, Semerkand Çocuk Dergisi, Semerkand Aile Dergisi, Genç Okur Dergisi ile sürdürmektedir. Yayınevleri aracılığıyla hepsi de tasavvufî görüşleri içeren pek çok kitap neşretmiştir. Televizyon ve radyo programaları, yukarıda zikredilen görüşleri yoğun olarak işlemektedir.

“Menzil grubu ülkemizdeki benzeri yapılar içerisinde en çok taraftara sahip olanlardan biri olarak görülmektedir.

“Son zamanlarda Menzil Grubunun bürokraside teşkilatlandığı ve kamuda etkinliğini artırdığı yönünde kamuoyunda bir kanaat dillendirilmeye başlanmıştır. Doğru olması halinde bu tezahürün ülkemizde orta ve uzun vadede sıkıntılara yol açacağı değerlendirilmektedir.”

1971 yılından beri Menzil’de olan tarikatın Semerkand Vakfı, Semerkand Holding, EMSEN hastaneleri, Semerkand TV, radyo, dergi… Ankara ve İstanbul’da okullar, BİLTEK kolejleri, Kırgızistan’da medreseleri bulunuyor. Tarikatın, "Semerkand Öğrenci Yurdu’' adı altında ülke genelinde 150 yurdu var. Menzilcilere bu yüzden, “Semerkand Cemaati” de denilir. Menzil’de özellikle Ramazan ayında ellerinde 99’luk tesbihle dolaşan devletin çok sayıda bürokratını görmek mümkün.

 

TSK İÇİNDE ÖRGÜTLENME


Raporda, Menzil grubunun “bürokraside teşkilatlandığı” belirtilmekte ancak TSK içindeki yuvalanmasından hiç söz edilmemektedir. Menzil hakkında raporda olmayanları da biz ekleyelim.

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, 28 Ağustos 2018 günü sosyal medya hesabı üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik Menzil ve Süleymancılarla ilgili ilginç bir soru sordu. Portakal, TSK'nın içinde FETÖ'den sonra Süleymancılar ve Menzilcilerin yapılandığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu, ancak yanıt alamadı.

Portakal, "Görevde bir subayla konuştum, Ergenekon mağduru olup şimdi değeri anlaşılanlardan. 10 yıl sonra Mustafa Kemal’in ordusu kalmayacak iddiasında. Nedeni ‘FETÖ’den ders alınmaması’ diyor. Yeni moda Süleymancılar ve Menzilciler diye ekledi. Doğru olabilir mi" diye yazdı.

 

DÜNÜN FETÖ’CÜSÜ ŞİMDİ MENZİLCİ


Devlet içinde FETÖ’nün gücü kırılırken yerini Menzilciler almaya başladı. Menzilcilerin etkisini en fazla hissettirdiği bakanlığın Sağlık Bakanlığı olduğu çok yazıldı. Bir dönem Fethullahçılar nasıl sivil ve askeri bürokrasiyi ele geçirdilerse, Menzilcilerin de bürokraside güç kazandığı, yalnız Sağlık Bakanlığı’nda değil, diğer bakanlıklarda ve TSK’da da söz sahibi oldukları konuşuluyor. Dünün Fetullahçılarının da şimdi Menzil'in içinde yer almaya, başladığı ifade ediliyor. Menzil'in mürit sayısının milyonlarla olduğu iddia ediliyor.

Bir zamanlar FETÖ’nün devlet içindeki örgütlenmesini görmeyenler, görüp de gizleyenler şimdi de benzerini Menzil Cemaati için yapıyorlar.

 

BİR POLİSİN İSYANI


Yeniçağ Gazetesi’nde 21 Aralık 2017 günlü Batuhan Çolak imzalı haberde 10 yıla yaklaşan polislik mesleğinde, yüksek lisansını tamamlamış bir polis şunları söylüyor:

 

“AKP'li tanıdığım olmadığı için komiser yapmadılar. Ben iki defa komiserlik sınavını kazandım Menzil tarikatıyla AKP'den üst düzey tanıdığım olmadığı için ikisinde de kazanamadım.

“Mesela devlet büyüklerinin (Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı vs.) koruma kadrosuna geçmek istersen Menzil tarikatı üyesi olmazsan asla seni almazlar. Başta İstanbul olmak üzere, Narkotik Şube'ye ancak Menzil tarikatının referansıyla geçilebilir.”

Gazeteci- yazar Saygı Öztürk, “Menzil/ Bir tarikatın iki yüzü” adlı kitabı için (Doğan Kitap, 7. Baskı Kasım 2019) Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Buhara köyünde Şeyh Feyzeddin Erol ve Adıyaman Kahta ilçesinin Menzil köyünde Şeyh Abdülbaki Erol’un oğlu ve halifesi Şeyh Saki Erol ile konuştu.

Feyzeddin Erol, Muhammed Raşit Erol’un12 Eylül’den sonra Ankara’da zorunlu ikamete tabi tutulduğunda, “bazen on tane bakanın evimize geldiği günler de oldu… Biz daima devletle iç içeydik, askerle iç içeydik”, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız için de “bizim evimizde büyüdüler” diyor. (s. 36)

Menzil Şeyhi Abdülbaki Erol’un oğlu ve halifesi Şeyh Saki Erol, “Hangi siyasi liderleri desteklediniz” sorusuna şöyle yanıt veriyor: “Adnan Menderes’i, Süleyman Demirel’i, Turgut Özal’ı, Mesut Yılmaz’ı sonra da Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledik.” (s. 146)

“Halâ AK Parti’yi destekliyorum… Menzil olarak, aile olarak hiçbir zaman sola vermedik… Üç sene evvel Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir danışmanı geldi, bizimle istişare için.” (s. 147)

 

BAZI SEÇİM SONUÇLARI


AKP ile Menzilciler arasında bir bağlantı yok mu? Saygı Öztürk kitabında bazı seçim sonuçlarına dikkat çekiyor:

 

12 Eylül 2010 halk oylaması: Türkiye'de anayasada yapılan 26 maddelik bir değişiklik Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından12 Eylül 2010 tarihinde referanduma sunuldu. Menzil’de oy kullananların tamamı “evet” dedi, “hayır” diyen bir kişi bile çıkmadı.

1 Kasım 2011 genel seçimleri: Menzil köyünde kurulan üç sandıkta veriler oyların tamamı AKP’ye çıktı. Diğer partilerin tümü sıfır çekti.

10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi: Menzil’de oy kullanan 325 seçmenin tamamı Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’a bir oy bile çıkmadı.

7 Haziran 2015 genel seçimleri: Oyların tamamı AKP’ye verildi. Diğer partilerin tümü sıfır çekti.

10 Ağustos 2010 cumhurbaşkanlığı seçimi: Tayyip Erdoğan 72, CHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 1.

12 Haziran 2010 genel seçimler: Geçerli 83 oyun 79’u AKP’ye, 4’ü MHP’ye. Diğer partiler sıfır çekti.

1 Kasım 2015 genel seçimler: 60 oy AKP’ye. 1 oy MHP’ye.

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi: 68 oy Erdoğan’a verildi. Muharrem İnce’ye 1 oy bile çıkmadı.

24 Haziran 2018 genel seçimler: 67 oy AKP’ye, 1 oy MHP’ye çıktı. Diğer partiler sıfır çekti.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.