FETÖ gitti, METÖ geldi! Menzilci şirkete 8 milyonluk ihale

FETÖ gitti, METÖ geldi! Menzilci şirkete 8 milyonluk ihale

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Menzil Cemaati ile bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi’ne milyonlarca liralık ihale verdi.

Sağlık Bakanlığı, Menzil Cemaati ile bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi’ne milyonlarca liralık ihaleler vermeye devam ediyor. Şirkete şimdi de Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin laboratuvar işleri milyonlarca liraya yaptırılıyor. Şirketin ortaklarından biri, Menzil’e ait Emsey Hastanesi’nde mali koordinatör olarak görev yapıyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Techno Health Laboratuar Diagnostik Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne bu yılın mart ve nisan aylarında iki ayrı ihale verdi. İhalelerin Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin bahçesinde laboratuvarda genetik laboratuvar hizmeti verilmesi için düzenlendiği belirtildi.

 

YALNIZCA BU YIL 8,2 MİLYON LİRA


İl Sağlık Müdürlüğü, ilk olarak 9 Mart’ta “Merkezi Genetik Laboratuvarı Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece Menzil Cemaati’yle bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün, 2 milyon 443 bin TL’lik teklif veren şirketle sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Aynı iş için bir de 16 Nisan’da ihale düzenledi. İhaleye yine tek başına katılan Menzilci şirket, İl Sağlık Müdürlüğü ile tam 5 milyon 796 bin TL’lik sözleşme imzaladı. Şirkete verilen iki ayrı ihalenin toplam bedeli ise 8 milyon 239 bin TL’yi buluyor.

 

COVID-19 TESTİ İHALESİNİ DE KAPTI


Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, milyonlarca liralık ihalelerin verildiği Techno Health Laboratuar Şirketi’nin iki ortağı bulunuyor. Ortaklardan biri Cebrail Er, diğeri ise Menzil Cemaati ile bağlantılı olduğu bilinen Ferhat Danışman.

Ferhat Danışman, Menzil Cemaati’ne ait olduğu bilinen Emsey Hastanesi’nde Mali Hizmetler Koordinatörü olarak da görev yapıyor. Danışman’ın şirketi Kızılay’dan 2019 yılında 713 milyon 520 bin TL’lik ihale aldı. Şirket, geçen yıl da Sağlık Bakanlığı’ndan, İstanbul'daki 7 kamu hastanesinin Covid-19 PCR testi ihalesini kaptı. Söz konusu ihalenin sonucunda Menzilci şirketle bakanlık arasında 200 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

 

ŞİRKETİN ORTAĞI MENZİL SEVDALISI


Ferhat Danışman, Kızılay’dan aldığı milyonlarca liralık ihale ortaya çıkınca sosyal medya hesabını kapatmıştı. Bu hesaptan yaptığı paylaşımlarda Menzil Cemaati’ne olan yakınlığını gizlemeyen Danışman, “Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz” ifadeleriyle bir fotoğraf yayımlamıştı.

Menzil’in yayın organı Semerkand Dergisi’nden alıntılar ve Menzil’in önde gelen isimlerinden Seyda Muhammed Raşid’in resimleri de Danıştay’ın sosyal medya paylaşımları arasındaydı.

Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya da geçen yıl yaptığı açıklamada, “Menzil Cemaati’nden misiniz?" sorusuna yanıt vermek istememiş; ama şöyle demişti: “Ferhat Danışman da şirketimizin ortağıdır. Ferhat Bey Emsey Hastanesi’nde çalışıyor olabilir, Menzil’i seviyor olabilir, Menzil'e gidiyor olabilir. Ne var yani bunda? Menzil'e gitmek, Menzil'i sevmek suç mu?”


 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.