FETÖ için merhamet isteyen Arınç'a tepki! 'Merhametleri hainler içindir'

FETÖ için merhamet isteyen Arınç'a tepki! 'Merhametleri hainler içindir'

FETÖ'cülere merhamet isteyen Bülent Arınç'a Mehmet Metiner ve Ardan Zentürk'ten tepki geldi.

FETÖ'cülere merhamet isteyen Bülent Arınç'a FETÖ karşıtı tavırlarıyla bilinen Mehmet Metiner ve Ardan Zentürk tepki gösterdi.

Bülent Arınç, ‘TBMM’de infaz yasasının görüşüldüğü bu günlerde rahmetli üstadın dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel.’ şeklinde paylaşımda bulunarak af beklentisine düşen FETÖ’cülere umut oldu.

 

bulent-arinc-siyasetcafe.JPG

 

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından Bülent Arınç’a tepki gösterdi.

 

Metiner şunları yazdı:

 

“DEVA Partisi ve GELECEK Partisinden sonra MALUM ZAT! Hepsinin söylediği aynı. MALUM ZAT Üstad Necip Fazıl’ın REİS BEY’i üzerinden REİS’e mesaj yollamış. Merhamet! Kim için niye istendiği malum. Tezgah aynı… Başlarını bir bir çıkarmaya başladılar!”

Ardan Zentürk de Arınç’a tepki gösterdi.

Zentürk, “Merhum Necip Fazıl Reis Beyi yazarken, alnı beş vakit namazda diye bilinenlerin Gazi Meclisi bombalayacakları Amerika’nın 1 Dolar’lık askerleri olacağını düşünemezdi bile @bulent_arinc. Sen kimin için merhamet istiyorsun bir söyle hele, takke düşsün bir görelim. Bu millete ayıptır. Merhameti kim için istedikleri belli… 15 Temmuz gecesi şehit verdiğimiz o şerefli insanların eşlerine, evlatlarına, analarına, babalarına Haliyle bu milletin namusuyla vatanı için dimdik durmuş insanlarına merhametleri yok Merhametleri hainler içindir Hep böyleydiler… Ayıptır” dedi.

 

 

DAVUTOĞLU NE DEDİ?

 

Adalet komisyonunda kabul edilen infaz düzenlemesine Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi tarafından itiraz edildi.

Gelecek Partisi, 7 maddelik bir itiraz metni hazırlayarak kamuoyuna sundu.

Gelecek Partisi'nin hazırladığı 7 maddelik itiraz metninin dikkat çeken yönü ise 5. maddesi.

Bu madde  “Devlete Karşı Suçlarda Kriter ‘Cebir ve Şiddet’ Olmalıdır” başlığını taşıyor.

Özellikle FETÖ’den tutuklu ve hükümlüleri bağlayan “irtibat” ve “iltisak” kriterine son verilmesi çağrısı yapan Gelecek Partisi, “Devlete karşı işlenen suçlarda kriter, ‘irtibat ve iltisak’ değil ‘cebir ve şiddet’ olmalıdır” teklifinde bulundu.

Gelecek Partisi’nin önerilerinin 5. maddesi şöyle:

“Son yıllarda maalesef terör tanımı hem siyaset hem de yargı makamları tarafından ceza hukukunun genel ilkelerine aykırı olacak şekilde genişletilmiştir. Hukuk geriye doğru işletilmiş ve geçmişte suç sayılmayan fiiller yüzünden bireyler silahlı terör örgütü üyesi ya da sempatizanı sayılarak tutuklanmış veya mahkum edilmişlerdir.

İlkesel olarak, “Devlet, kişilere karşı işlenen suçları affedemez” yaklaşımı yerindedir. Lakin devlete karşı işlenen suçlarda kriter; ‘irtibat ve iltisak’ değil ‘cebir ve şiddet’ olmalıdır. Devletin şahsına karşı herhangi bir suça bulaşmamış olanlar ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin içtihatlarında da belirtildiği üzere “sempatizanların terör suçlusu ve terör örgütü üyesi sayılamayacağı” dikkate alınmalıdır. Yapılacak infaz düzenlemelerinde, yasalar önünde tüm vatandaşların eşitliği ve devletin bir hukuk devleti olması ilkelerini ortadan kaldıran, istisna öngören yaklaşımlar terk edilmedikçe, halkın af beklentileri sona ermeyeceğinden kamuoyu vicdanı tatmin edilmiş olmayacaktır.”

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.