'FETÖ parasıyla kurulduğu' iddia edilen TELE1 kapatıldı

'FETÖ parasıyla kurulduğu' iddia edilen TELE1 kapatıldı

RTÜK, TELE1’e “Beş gün ekran karartma” cezası verdi. Ceza dün geceden itibaren uygulamaya koyuldu.

RTÜK, TELE1’e verdiği “Beş gün ekran karartma” cezasını dün geceden itibaren uygulamaya koyacağını bildirdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Abdülhamid hakkında söylediği skandal sözleri ardından RTÜK, konuyla ilgili TELE1 ve Halk TV’ye beş gün ekran karartma cezası vermişti.

Mahkeme cezaya itiraz eden TELE1 hakkında ‘yürütmeyi durdurma kararı’ almıştı. RTÜK’ün başvurusu üzerine cezayı değerlendiren üst mahkeme, bu kararı kaldırdı.

RTÜK bunun üzerine dün gece 00.00’dan itibaren beş gün ekran karartma kararının yürürlüğe girdiğini duyurdu.

 

MERDAN YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

 

Merdan Yanardağ'ın canlı yayında kullandığı Abdülhamid ile ilgili sözleri şöyle idi:

 

“1908’de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere…”

 

TELE1 FETÖ PARASIYLA KURULDU İDDİASI

 

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in kendi Youtube kanalında geçen günlerde söylediği "TELE 1'in arkasında kim var? Hangi para ile kuruldu?" sözlerinin ardından "muhalif" basında tartışma alevlenmiş ve Merdan Yanardağ, Özdemir ve Özpolat'la ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti.

 

"Medya soytarısı Cüneyt Özdemir, tam bir zavallı.. Çalışanlarını ve piyasayı dolandıran, çalışanlarına borçlu olan Durdu Özbolat'ın, Yurt gazetesiyle ilgili yalanlarına sarılmış.. Bunları yazan da yandaş Hadi Özışık'ın sitesi.

Yurt'un sahibi D. Özbolat hakkında bütün çalışanların ortak imzasıyla yayınlanmış bir bildiri ve açılmış onlarca dava var. Bildirinin altındaki imzalara bakarsanız ne demek istediğimi hemen anlarsınız..

Eski FETÖ yanaşması, denemediği kapı kalmayan, medya soytarısı Cüneyt Özdemir zavallılığı.. Bula bula çalışanlarının parasını vermeyen eski gazete sahibi bir dolandırıcıya sarıldı. Oysa bir o hesabı gördük.. Buyurun."

 

Yurt Gazetesi'nin sahibi Durdu Özpolat'tan da iddialara yanıt olarak gelen cevap ise şöyle idi:

 

''Ben Durdu Özpolat, Merdan Yanardağ'ın bu akşamki sözlerine cevabımdır. Ben Yurt Gazetesi'ni evimi, otelimi, özel okulumu enerji hisselerimi satıp 25 milyon dolar harcayarak kurdum, kaynağım belli. Sen Tele 1'in kaynağı nedir onu açıkla."

"Merdan Yanardağ televizyonu ve gazeteyi batırıp gitti, borçlarla boğuşan biz mi dolandırıcıyız yoksa batırdığı gazetenin arkasından "maaş gaspçısı" diye konuşanlar mı dolandırıcı?"

"Tele 1'in kaynağını açıklamazsan sana sorarım; kaynak benden çaldığın paralar mı yoksa Akın İpek'ten aldıkların mı? Barış TV'yi satarak aradan aldığın komisyonla Tele1'i kurdun, Barış TV'yi kime sattın?"

"Yurt Gazetesi çalışanlarının maaşlarını kaynağım belli olduğu için ödeyemediğim zamanlar oldu ama borcumu hem çalışanlarıma hem piyasaya ödedim, ödemeye de devam ediyorum."

"Yurt Gazetesi'nde çalışan ve ne maaş aldıkları belli olan 210 personel vardı. Sen başkasının kesesiyle patronluk yaptın ama şu an her birine aylık 5 bin dolar verebiliyor musun? Ben bunu belgelerle ispat ederim, sen yalanlarını ispatlayabilir misin?"

 

FETÖ PARASI İLE KURULDU İDDİASI

 

Yurt gazetesi sahibi Durdu Özpolat’ın verdiği cevapta FETÖ iddiası gündeme geldi. Özpolat "Tele 1'in kaynağını açıklamazsan sana sorarım; kaynak benden çaldığın paralar mı yoksa Akın İpek'ten aldıkların mı? Barış TV'yi satarak aradan aldığın komisyonla Tele1'i kurdun, Barış TV'yi kime sattın?" ifadeleri ile FETÖ finansörü olduğu bilinen Akın İpek’in parası ile kurulduğunu iddia etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum