FETÖ soruları çaldığında ÖSYM başkanına sahip çıkan Abdullah Gül bugün YSK sonuçlarını eleştirdi!

FETÖ soruları çaldığında ÖSYM başkanına sahip çıkan Abdullah Gül bugün YSK sonuçlarını eleştirdi!

Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde FETÖ'nün ÖSYM'den soruları çaldığı gündeme gelince dönemin ÖSYM başkanına sahip çıkan Abdullah Gül, son açıklanan YKS sonuçlarının iç açıcı olmadığını söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarını değerlendirdi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Abdullah Gül, YKS sonuçlarının alarm verdiğini belirterek, "Bildiğimiz öyle küçük ülkeler var ki çok nitelikli, vasıflı, eğitimli nüfusları var. O ülkelerin ağırlığı ve etkisi hem insanlığa hem dünyaya çok farklı. Türkiye bu yolda şüphesiz ki hızlı bir şekilde ilerliyor. İnanıyorum ki herkes bunun farkına giderek varıyor ama bazı alarm zilleri de çalıyor. İşte üniversiteye giriş imtihanının neticeleri açıklandı. Eğitimciler analiz ediyorlar, baktığımızda hiç iç açıcı bir durum yok. Ortalamaya baktığımızda durumun çok iyi olmadığını eğitimciler ciddi ciddi yazmaya başladılar" dedi 

 

FETÖ'DEN YARGILANAN ALİ DEMİR'E DESTEK VERDİ


Üniversite sınav sonuçlarının iç açıcı olmadığını ifade eden Abdullah Gül'ün görevdeyken FETÖ'cülerin ÖSYM sorularını çalmasına sessiz kalması dikkat çekti. 

Hakkında FETÖ'den dava açılan ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'in döneminde FETÖ tarafından çalınan sorular toplumda büyük yankı yaratmıştı. Öğrenciler Türkiye'nin her yerinde eylem yaparak yaşanan durumu protesto etmişti. 

O dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ali Demir'e sahip çıkan isimlerden biri olmuştu. Abdullah Gül, "Başkandan aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir" demişti. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.