FETÖ tahliyeleri Nagehan'ı kesmedi "Kavala'yı da serbest bırakın"

FETÖ tahliyeleri Nagehan'ı kesmedi "Kavala'yı da serbest bırakın"

Devlete "katil" diyen Nagehan Alçı,Eren Erdem, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında verilen tahliye kararının ardından "Osman Kavala’nın da bunca zamandır tutuklu olması bir hukuk garabeti." diyerek Osman Kavala'nın da tahliyesini istedi. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Eren Erdem, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında verilen tahliye kararını köşesine taşıdı.

Alçı bugünkü yazısında, "Osman Kavala’nın da bunca zamandır tutuklu olması bir hukuk garabeti." diyerek Osman Kavala'nın da tahliyesini istedi. 

 

İşte o yazı;

'Bu akşam aklımda yazı yazmak yoktu. Ancak… O, önce inanmakta zorlandığım, birkaç kez teyit ettikten sonra doğruluğuna ikna olduğum haber gelince bir anda oturdum bilgisayarın başına.

Ama hemen yazmaya başlayamadım. Önce 3 yıldır annelerini bekleyen Aslı ve Mehmet Ali’yi aradım. Heyecanlarını paylaştım. Sonra Ahmet Altan’ın avukatı Veysel Ok ile konuştum.

 

'ALTAN'IN KALEMİNDEKİ KUDRETİ KİMSE İNKAR EDEMEZ'

 

Öyle bir savunma yaptı ki Altan. O’nun ne kadar büyük bir edebiyatçı olduğunu zaten yazmaya gerek yok ama ancak babası Büyük Usta Çetin Altan’ı da aşabilmiş bir edebiyat virtüözü, kendini 3 yıl boyunca her biri birer sanat eseri olan edebi metinlerle savunabilir. İçeriğine katılalım ya da katılmayalım, Savcıya hitaben yazdığı metinde Altan’ın kalemindeki kudreti kimse inkar edemez.

 

'BU TAHLİYELER SAYESİNDE TÜRKİYE KAZANDI'

 

Bu tahliyeler sayesinde Türkiye kazandı. Kararlarda en büyük faktörün yargı paketinin yarattığı atmosfer olduğunu düşünüyorum.

Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin özgürlükçü tavır yönünde ısrar etmesini ayakta alkışlıyorum. Bu konuda doğru yerde duran hem Yargıtay hem de Anayasa Mahkemesi üyelerini tebrik ediyorum.

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül de son yargı paketi konusunda çok titiz davranarak tutuksuz yargılamanın önünü daha da açacak gibi görünüyor. CHP’li Eren Erdem’in tahliyesi de çok doğru bir karardı.

Ancak maalesef Altan ve Ilıcak’ın cezaevinde bulundukları 3 yılı aşkın süre zarfında kalplerin nasıl mühürlenebileceğini de gördük.

Yeri geldi mi tutuklu yargılamadan ve yargıdaki adaletsizliklerden şikayet edenler, benzer mağduriyetleri yaşamış olanlar Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın içeride kalması için ellerinden geleni yaptılar.

Onların kamuoyu baskısı olmasa bu tahliye kararları çok daha önce çıkabilirdi. Hatta öyle bir atmosfer yarattılar ki Altan ve Ilıcak’ın cezaevinde olduklarını hatırlatmak bile başlı başına lince uğramak için bir sebep haline geldi.

Yani bu dava aslında ülkenin turnusol kağıdı oldu. Herkesin yalnızca kendisi için çırpındığına, kimsenin derdinin özgürlük ve hukuk olmadığına şahit olduk.

Bu ülkede prensipler üzerinden mücadele etmenin neredeyse imkansız olduğunu bize çok kötü bir şekilde gösterdi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak örneği…

 

'OSMAN KAVALA TAHLİYE EDİLMELİ'

 

'Neyse ki nihayet dün akşam itibarı ile özgürlüklerine kavuştular.

Bundan sonra sırada Osman Kavala ve Mümtaz’er Türköne var. Bu davalardan bahsedilirken Türköne’nin ismi sırf ülkücü kökenli olduğu için neredeyse hiç zikredilmiyor. Bu büyük bir adaletsizlik.

Osman Kavala’nın da bunca zamandır tutuklu olması bir hukuk garabeti. Duruşması 24-25 Aralık’ta. Avukatı İlkan Koyuncu ile görüştüm. Öncesinde AİHM kararı bekleniyor, Şayet çıkarsa etkisi olabilir. Ancak AİHM kararı çıksın ya da çıkmasın yeni yargı paketinin tesis etmek istediği iklim hakim olmalı ve Osman Kavala da tahliye edilmeli…'

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.