FETÖ ve PKK'dan Twitter işbirliği

FETÖ ve PKK'dan Twitter işbirliği

Anadolu Üniversitesi yaptığı araştırmada, dijital ortamda FETÖ ve PKK terör örgütlerinin djital faaliyetlerini inceledi ve sonucu açıkladı; açık bir işbirliği var.

FETÖ ve PKK terör örgütlerinin dijital dünyada birlikte hareket ettikleri bilimsel olarak kanıtlandı. Bilimsel çalışmayı Anadolu Üniversitesi yaptı.

 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“PKK ve FETÖ terör örgütü üyelerinin işbirliğinde atılan bu twitlerin RT yapma, beğenme, yorum yazma gibi Twiter davranışları ile dolaşımda tutulduğu saptanmıştır.

 

FETÖ/PDY örgütüne mensup Twitter’ı yoğun bir şekilde kullanan; çoğunlukla yurt dışına firar etmiş örgütün sosyal medyada aktif üyeleri, Barış Pınarı Harekâtından yola çıkarak milli birlik ve beraberliği zedeleyen, bölgedeki huzursuzluk ve istikrarsızlığa karşı yapılan operasyonları manipüle edici içerikleri paylaşmaktadır.

 

Yapılan operasyonların itibarını, TSK’nın moral ve motivasyonunu zedelemeye yönelik paylaşılan bu içerikler; yukarıda belirtilen hashtagler ile gündemi ve hedefi saptırmaya yönelik stratejilerin birer unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.