FETÖ'cü Binbaşının cebinden çıkan not savcılığı harekete geçirdi!

FETÖ'cü Binbaşının cebinden çıkan not savcılığı harekete geçirdi!

FETÖ sanığı eski Deniz Kurmay Binbaşı F.S’nin cezaevinden çıkarken üzerinde arama yapıldı, cebinde bulunan not üzerine soruşturma başlatıldı.

Cezaevindeki FETÖ sanığının cebinden çıkan not, örgütün yeni planlarına ilişkin savcılığı harekete geçirdi. Veryansın Tv’nin ulaştığı not, FETÖ soruşturmalarına etki edecek çok önemli şifreler içeriyor.

‘ANKESÖR’DEN SANIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ankesörlü telefon soruşturması kapsamında 10 Nisan 2019’da tutuklanarak Sincan T Tipi Cezaevi’ne konulan eski Deniz Kurmay Binbaşı F.S hakkında 10 Temmuz 2019’de tahliye kararı verildi.

Tahliye olurken üzeri aranan F. S.’nin cebinden bir A4 kâğıdı çıktı. Yapılan araştırma sonrası kâğıdın ön yüzünde 23 şahıs ismi ve bunlara ait olduğu değerlendirilen telefon numaraları yer alıyordu. Kâğıdın arka yüzünde ise dikkat çeken bir notun yazılı olduğu fark edildi.

 

not-006.jpg

İŞTE O NOT

F.S’nin cebinden çıkan notta, “Suriye’ye girilecek, ordunun 3’1 terhis olacak, 3’1 Malatya’ya geri çekilecek, 3’1 savaşmaya devam. İçerideki grup çıkıp yönetimi ele alacak, tekrar zafer elde edilecek. BOP İsrail/PKK Kars’a doğuya gelecek” ifadelerinin yer aldığı tespit edildi.

 

NOTTA NE ANLATIYOR?

Notta yer alan ifadelerin tam olarak ne anlatmak istediğinin araştırıldığını söyleyen güvenlik kaynakları, “Konunun yeni Askerlik Yasası’yla ilişkili olabileceğini” vurguladı.

Yeni Askerlik Yasa ile 130 bin askerinin terhis hakkı kazandığını hatırlatan kaynaklar, “Çıkan notta buna vurgu olduğunu düşünüyoruz. Suriye’ye bir operasyon düşünülüyor. Bir yandan da Malatya’da konuşlanan askerler var Batı ve Doğudan kaydırılan. Ancak tam olarak ne demek istediğini bilemiyoruz” diye konuştu.

Güvenlik kaynakları, “Çıkan nota göre, FETÖ’cüler hâlâ içeriden çıkacaklarına inanıyor, yönetimi ele geçireceklerini düşünüyor ve zafer elde edeceklerini sanıyor” ifadelerini kullandı.

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

A4 kâğıda el koyan yetkililer, F. S. hakkında bir kez daha gözaltı kararı verdi. Söz konusu şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamasının devam ettiği öğrenildi.

F.S, 8 Temmuz 2018 tarihli 701 sayılı KHK ile ihraç edilmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2019/61664 sayılı soruşturma kapsamında hakkında ankesörlü/ücretli sabit telefon ile örgüt içi haberleşeme sistemi kullanmaktan gözaltı kararı verilmişti. 10 Nisan 2019 tarihinde tutuklanan F.S, Sincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti.

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:VeryansinTv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.