FETÖ'CÜ İŞADAMLARININ LİSTESİ MHP'DE

FETÖ'CÜ İŞADAMLARININ LİSTESİ MHP'DE

FETÖ’nün TSK’ya kurduğu ilk tertip olarak kabul edilen Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya’ya örgüt adına para götüren kişinin MHP’li muhaliflere kongre yolunu açan eski Hâkim Burhan Yaz olduğunun ortaya çıkmasıyla, gözler FETÖ ile diğer olası ilişkilerin deşifre edilmesine çevrildi. MHP’nin Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili Gemerek  Asliye Hukuk Mahkemesi’nce ihtiyati tedbir kararı alınması ve Ankara 25. İcra Dairesi’nin de Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararını işleme koyması kurultay konusunda “kararlar savaşı” yaşanmasına yol açmıştı. O dönem, muhalifler Ankara 2. İcra Mahkemesi’ne başvurarak ihtiyati tedbir kararını kaldırtmıştı.



Bu durum MHP’de “FETÖ devrede” iddialarını gündeme getirmişti.  Kumpas kanaati  Kararı, Sarıkaya’ya FETÖ adına para götüren kişi olduğu iddianameye yansıyan Hâkim Burhan Yaz’ın vermesi, MHP’de şaşkınlık yaratmadı. Hatta MHP’nin avukatı Yücel Bulut, kararın hemen ardından düzenlediği basın toplantısında, Yaz’ın kimliğini iyi bildiklerini açıklayarak, FETÖ’ye hizmet ettiği imasında bulunmuştu.  Yargıtay’a taşınan kongre kararını onayan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyelerinden Hüseyin Güngör Babacan’ın gözaltına alınması MHP’de, “kumpas” kanaatini pekiştirdi. Ardından Çağrı Heyeti kararını onayan isimlerden Güleser Dülger ve Mahmut Kamacı’nın Yargıtay üyeliğine seçilememesi kararı geldi. Tüm bu süreçler yaşanırken, 1 Kasım sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalif hareketlerle FETÖ’nün MHP üzerinde oyun oynadığını ve “oyunu bozacakları” açıklamasını yapıyordu. Muhaliflerin hareketini “FETÖ operasyonu” olarak nitelendiren genel merkez, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’ye kayyum atama kararı üzerinde de duruyor. MHP, karar öncesi yapılan görüşmeler ve Mülkiyeliler Lokali’ndeki akşam yemeğinin sırrının açıklanmasını bekliyor. 22 işadamı MHP, muhaliflere mahkeme kararlarıyla yol açan yargı ayağının dışında, finansman sağlayan ekonomik destekçilerinin de deşifre edilmesini bekliyor. MHP Genel Merkezi, daha şimdiden 22 işadamının ismini belirlemiş durumda. Muhaliflerin Kayseri ve İzmir mitingleri başta olmak üzere yaptıkları mitinglerin kimlerin parasıyla organize edildiğini, meydanlarda halkın toplanması için FETÖ okullarından öğrenci ve velilere atılan mitinge çağrı mesajlarına ilişkin bilgileri elinde bulunduran MHP Genel Merkez yönetimi, bu konuda da adım atılmasını bekliyor.  Bugüne kadar muhaliflerin arkasında olduklarına inandıkları 5-6 işadamının FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanması ümit verici gelişme olarak nitelendiriyor. 

Genel merkez yönetimi, gerekirse ellerindeki belge ve bilgileri paylaşabileceklerini ifade ediyor. Bir yönetici, “Sayın Genel Başkanımız boş yere FETÖ kumpası demiyor. Kimin hangi hâkimin örgütle bağlantılı olduğuna ilişkin elbette bizimde elimizde doneler var. İşte Hâkim Yaz için söyledik, doğru çıktı. 18. Sulh Hukuk Hâkimi için dedik, gözaltına alındı. Yargı ayağındaki bağlantılar tek tek çıkmaya başladı. Ekonomik ilişkileri de biliyoruz. Bir iş adamının muhaliflere gönderdiği 3 milyonun, 2 milyon olarak muhalif lidere ulaştırıldığını, 1 milyona cebe attığı için o kişiyle iş adamının arasının bozulduğunu da biliyoruz. Hangi işadamının nerede ne katkı verdiği konusunda elimizde veriler var tabii. Günü geldiğinde açıklarız. FETÖ’nün MHP’ye sızma gayreti ve darbe girişimi sonrası ülkeyi yönetmeyi planladıkları siyasi isimlerin de ortaya çıkarılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. MHP Genel Merkez yönetiminde yargı ve finans bağlantılarıyla birlikte, muhalif isimleri de içine alacak siyasilere dönük bir süreç yaşanması, atılması gereken adım olarak görülüyor.  MHP’de, Yaz’la başlayan bu sürecin “arkasının gelmesi” önemli beklentiye dönüşmüş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.