FETÖ’cü Mesut Yılmazer skandalı büyüyor: Adam kaçtı!

FETÖ’cü Mesut Yılmazer skandalı büyüyor: Adam kaçtı!

TUBİTAK’ın üst düzey yöneticisi ve Bylock yazılımcısı Mesut Yılmazer’in tahliyesinin skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bylock’un yazılımcısı olduğu iddia edilen TUBİTAK’ın üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer’in 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmesinin ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

Siyasetcafe.com olarak haberini yaptığımız Mesut Yılmazer hakkındaki haberimizde tahliye tarihini 19 Mart 2019 olarak vermiştik. Ancak, sonradan edindiğimiz bilgiye göre Yılmazer’in tahliye tarihi 19 Şubat 2019. Yani bir ay
önce gerçekleşmiş.

TUBİTAK’ın imamı olduğu söylenen ve Bylock yazılımcısı olduğu ifade edilen Mesut Yılmazer memleketi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde emniyet güçlerince yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece de tutuklanmıştı.

ADAM KAÇTI

Yılmazer’in bundan bir ay önce 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Şubat tarihinde tahliye edildiği ve tahliyenin ardından eşini ve çocuklarını alıp çoktan Yunan adalarına kaçtığı belirtiliyor.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMIŞTI

Siyasetcafe.com olarak yaptığımız Mesut Yılmazer’in tahliyesi haberinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı apar topar bir açıklama yaparak, FETÖ sanığı Mesut Yılmazer hakkında Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince verilen tahliye kararına, yeniden tutuklanması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmiştir. İtiraz, 22. Ağır Ceza
Mahkemesi Başkanlığınca değerlendirilecektir” demişti.

BAŞSAVCILIK BİLMİYOR MUYDU?

Haberimizde Mesut Yılmazer’in yasadışı dinlemelerin faili FETÖ’cü eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi ve Bylock yazılımcısı olduğu bilgisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlanmasına rağmen, aynı Başsavcılığın tahliyenin gerçekleştiği 19 Şubat 2019 tarihinden haberi var mıydı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Mesut Yılmazer’in yeniden tutuklanması talebi ne zaman yapıldı? Yeniden tutuklanma talebin tahliyeden bir ay sonra gerçekleşmesinin hukuk açısından geçerliliği var mıdır?

Veyahut asıl soru Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Mesut Yılmazer’in tahliyesini bir ay sonra ancak siyasetcafe.com’da çıkan yazıdan sonra mı öğrendi?

ŞOK TAHLİYEYE PERDELEME Mİ VAR?

Gazeteci Cem Küçük Twitter sayfasından haberimizin kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada FETÖ’cü Mesut Yılmazer’in ne kadar kritik bir isim olduğunu ve nasıl salıverildiğini sorgulamasına rağmen, Başsavcılığın tahliyenin neden bir ay sonrasında yeniden tutuklanması talebini yaptığını sormak yerine Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi veya akrabası olmadığı ayrıca Bylock yazılımcısı olmadığı gibi magazinel bilgiler vermeyi tercih etmesi de dikkat çekiyor.

mesut-yilmazer-siyasetcafe.png

FETÖ HALA NE KADAR YARGIDA?

Kod adı Bilal Hoca olan Bylock yazılımcısı olduğu iddia edilen TUBİTAK imamı Mesut Yılmazer’in tutuklandığı sırada emniyet güçlerini “Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz” diyerek tehdit etmişti.

2 yıl sonra 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilen ve bu tahliyenin bir ay sonrasında haberi duyduktan sonra yeniden 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeniden tutuklanması talebi bulunan ve bugün çoluğu çocuğuyla soluğu çoktan Yunan adalarında almış olan Mesut Yılmazer’in bu gücü nereden aldığı, kimlerle hangi ilişkiler içerisinde olduğu ve en önemlisi yargımızdaki Kripto FETÖ’cüler gerçekten merak ediliyor.

HAKAN SÖNMEZ

SİYASETCAFE.COM

İlgili haberler

yargi-feto-siyasetcafe.jpg

bas-siyasetcafe.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.