FETÖ'cülerin gizli tanığı Osman Yıldırım: "Kemalist Devletle hesaplaşacaktık"

FETÖ'cülerin gizli tanığı Osman Yıldırım: "Kemalist Devletle hesaplaşacaktık"

Yeniden görülen Ergenekon davasının 8. celsesi dün gerçekleşti. Davaya ergenekon kumpasının gizli tanığı Osman Yıldırım’ın sözleri damga vurdu.

FETÖ terör örgütü mensubu savcıların “Osman’ım” diye hitap ettiği Danıştay saldırısının faillerinden Osman Yıldırım, yaptığı savunmada devletle 11 yıl çalıştığını, savcılarla anlaştığını, Kemalist devletle hesaplaşılacak’ denildiğini, kendisinin de gereğini yaptığını ifade etti ve “Devlet neden bana şimdi bunu yapıyor anlamıyorum” diye konuştu.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen Ergenekon davasının sekizinci celsesi dün İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Alparslan Arslan, Erkan Timuroğlu ve Bedirhan Şinal da katıldı.

Tutuklu sanık Alparslan Arslan, herhangi bir suç işlemediğini iddia ederek, hasta olduğunu aylar evvel titremeye başladığını ve yürüyemediğini söyledi. Tutuklu Arslan, “Bütün vekillerimi azlediyorum. Baronun verdiği avukatı da istemiyorum” diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan eski polis Aydın Yüksel ise hakkında “Ruhsatsız silah taşımak” suçlamasıyla ceza istenmesine tepki gösterdi ve evinde bulunan silahın eniştesine ait olduğunu, eniştesine bu suçtan dolayı ceza verildiğini, aynı suçtan kendisine ceza verilemeyeceğini ileri sürdü.

YAPAN BELLİ, YAPTIRAN BELLİ

Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması ve Danıştay saldırısı nedeniyle yargılanan bir diğer sanık Erhan Timuroğlu ise savunmasında, “Şimdiki değil önceki Cumhuriyet gazetesiyle görüşüm yakındır. Cumhuriyet gazetesi ile bir sorunum yoktur. Danıştay olayını cezaevinde duydum” dedi. “O dönem bir cehalet dönemiydi” diyen Timuroğlu, “Bombalayan ve bombalatan ben değildim. Yapan belli, yaptıran belli. Ergenekon sanıklarının bu işlerle alakaları olduğunu düşünmüyorum” dedi.

‘DAVANIN ÖZÜ ZEKERİYA ÖZ’

İstanbul Ümraniye’de 27 el bombası bulunduğu ileri sürülen gecekondunun sahibi sanık Mehmet Demirtaş ise savunmasında, birçok sanığa yapılan tekliflerin kendisine de yapıldığını, kabul etmediği için yedi yıl cezaevinde yattığını, bu davanın özünün Zekeriya Öz olduğunu ve onunda kaçtığını ifade etti.

Gecekondunun sahibi Demirtaş, “El bombalarını kimse görmemiştir. Kimseye gösterilmeden imha edilmiştir. Tutuklandığımda kızım 12 yaşındaydı şimdi burada avukat. Artık bitirin bu davayı” diye konuştu.

Mahkeme Heyeti ara kararını açıkladı:

-Tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın tutukluluk halinin devamına,

-Mütalaaya karşı beyanı alınamayan ve süre isteyen 3 sanığa son kez süre veren heyet, bir sonraki duruşmada sanıklara son sözlerinin sorulacağını ve davanın hükme bağlanacağını bildirdi.

-Mahkeme Heyeti, duruşmayı 16 Mayıs 2019’a erteledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.