'FETÖ'den atılan öğretmenler Süleymancı yurtlarında görev yapıyor' iddiası!

'FETÖ'den atılan öğretmenler Süleymancı yurtlarında görev yapıyor' iddiası!

FETÖ'den atılan bazı öğretmenlerin hali hazırda Süleymancı yurtlarında öğretmenlik yaptığı iddia edildi.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait olduğu hemen herkes tarafından bilinen yüzlerce eğitim kurumu (dershaneler, okullar, üniversiteler vb.), sivil toplum kuruluşları (dernekler, vakıflar, sendikalar, meslek odaları vb.), iktisadi kuruluşları (Kaynak Holding, Bank Asya vb.), medya organları (gazeteler, dergiler, TV kanalları, radyolar, internet siteleri vb.), sağlık kuruluşları tespit edilip bir bir kapatılmıştı.

FETÖ'ye ait kurum ve kuruluşlarda çalışan bazı şahıslar yurt dışına kaçmış, bazıları yurt dışına kaçarken yakalanmış bazıları ifadeleri alındıktan sonra örgütle ilişiğine göre ya serbest bırakılmış ya da cezaevine gönderilmişti.

Kamu da çalışanlar ise tespit edildikten sonra görevlerinden ihraç edilmişti.

İşte FETÖ nedeniyle kamudaki görevlerinden atılan bu şahıslar kendilerine Süleymancılar içerisinde bir yer edindi.

 

FETÖ'DEN ATILAN ÖĞRETMENLER SÜLEYMANCI YURTLARINDA GÖREV YAPIYOR

 

Süleymancıların içerisinde 40 yılını geçiren Zekayi Işın'ın iddiasına göre FETÖ’den atılmış olan bazı öğretmenler hali hazırda Süleymancı yurtlarında öğretmenlik yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaptığı 'tarikatlar' araştırmasında da dikkat çektiği ve 'Yeni bir FETÖ' uyarısı yaptığı Süleymancılar Cemaati'ne ait yurtlarda öğretmenlik yapan FETÖ'cüler sigortaları yatırılmadığı için hukuken tespit edilemiyorlar.  

 

kl-010.JPG

 

DİYANET'TEN SÜLEYMANCILAR İÇİN 'YENİ FETÖ' UYARISI

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tarikatlara ilişkin değerlendirme raporunda Süleymancılar cemaatine yönelik önemli uyarılarda bulunulmuş, Süleymancıların ‘ciddiye alınması’ gerektiği belirtilmişti.

 

Raporda Süleymancılarla ilgili şu değerlendirme yapılmıştı:

 

"Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur."

 

 SÜLEYMANCILAR KİMDİR?

 

Süleyman Hilmi Tunahan’ın (1888-1959) öncülüğünde ortaya çıktığı için ona izafeten “Süleymancılık” olarak bilinir.

 

ÖNE ÇIKAN GÖRÜŞLERİ:

 

Nakşî geleneğin içinde filizlenmekle birlikte kendilerini bir tarikat olarak nitelemeyen oluşumun son derece içe kapalı yapısı nedeniyle görüşlerini sağlıklı bir şekilde tespit edebilme imkânı pek bulunmamaktadır. Yayın organları olan “Yedi Kıta” dergisi “Tarih, İnsan ve Hayat” dergisi aktüel içerikli olup, cemaatin kendine özgü görüşlerini yansıtan bilgilere buralarda rastlanmamaktadır.

 

FAALİYETLERİ:

 

Cemaatin faaliyetleri günümüzde orta ve yükseköğretim öğrencileri için yurtlar, Süleymaniye Özel Eğitim Kurumları ve Kur’an kurslarıyla devam etmektedir. Yurt, kurs ve okulların finansmanı, sahip oldukları çok sayıdaki holding ve halktan toplanan yardımlarla karşılanmaktadır.

 

'SÜLEYMANCILAR FETÖ'DEN DAHA TEHLİKELİ'

 

Siyasetcafe yazarı Sait Çamlıca da, sosyal medya hesabından Süleymancılar Cemaati ile ilgili dikkat çeken bir mesaj paylaşmış, Çamlıca mesajında 'Halen Milletvekili olan eski bir Bakanımız gençlerle otururken ‘Süleymancılar FETÖ’den daha tehlikeli’ demiş. Bunu bana aktaran gençlere dedimki, ‘O Bakana selamımı söyleyin. Bu gerçeği sizin kulağınıza söylemesin, Sosyal Medya hesaplarında paylaşsın ve milleti uyarsın!'.

 

uuuuuu.JPG

 

İlgili Haberler;

 

ggg-006.jpg

asasasas-007.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.