FETÖ'den şirketlere domuz eti şantajı

FETÖ'den şirketlere domuz eti şantajı

FETÖ terör örgütünün ünlü firmalara domuz eti şantajı yaptığı ortaya çıktı. İşte flaş haberin ayrıntıları;

FETÖ'nün kirli yüzü soruşturma ve ifadelerin ardından tek tek ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak FETÖ'nün dev şirketlere domuz eti şantajı yaptığı ortaya çıktı.

Akın İpek’in sahibi olduğu Bugün Gazetesinin Ankara temsilciliğini yapan Abdullah Alparslan Akkuş hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Akkuş hakkında 12 sayfalık iddianame hazırladı.

İddianamede, Akkuş'un örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock kullanıcısı olduğu, 5 bin 135 adet görüşme kaydının bulunduğu ve ikamet adresine yakın baz istasyonlarında 706 kez Bylock kullandığının belirlendiği belirtildi.

Gazetenin genel yayın yönetmeni Erhan Başyurt tarafından kendisine telefon hediye edildiğini, bir hafta sonra haberleşme amaçlı Başyurt'un telefona program yüklediğini ifadesinde kabul eden sanık Akkuş, iddianamede yer alan ifadesinde şunları kaydetti:

"Bu programdan Erhan Başyurt ile 4-5 defa mesajlaştım. Bu mesajlaşmalarda Akın İpek'in şirketleriyle ilgili yapılan soruşturmalarda neler yapabileceğimi sordu. Yine mesajlarında bana bazı ünlü şirket isimleri vererek, bu şirketlerin domuz eti sattığı yönünde haber yapmamı istedi. Bu şirketlerden Dominos Pizza'yı hatırlıyorum. 5 ay sonra bizzat Akın İpek tarafından çağrılarak işime son verildi. Gazetede çalışırken herhangi bir örgütsel faaliyet içinde bulunmadım."

İddianamede, Akkuş'un kardeşinin, hakkında darbe girişimine ilişkin soruşturma bulunan ve meslekten ihraç edilen eski hakim albay Mehmet Oğuz Akkuş olduğu kaydedildi. Akkuş'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği ağır ceza mahkemesince kabul edildi. Akkuş'un yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.