FETÖ'den tutuklanan Ankara Kuşu'nun soruşturmasının detayları ortaya çıktı!

FETÖ'den tutuklanan Ankara Kuşu'nun soruşturmasının detayları ortaya çıktı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Ankara Kuşu" isimli kullanıcı Oktay Yaşar, "FETÖ propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Terör Suçları Bürosu’nca yürütülen soruşturmada Oktay Yaşar’ın ifadesinde hesabın kendisine ait olduğunu, bizzat kullandığını ve paylaşımları kendisinin yaptığını itiraf ettiği öğrenildi.

 

ankara-006.jpg


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklamaya sevk yazısında Oktay Yaşar’ın "oktayyasar" kullanıcı adıyla aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden 6 Nisan 2015 tarihinde "Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor", 7 Şubat 2015 tarihinde "Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış", 3 Şubat 2015 tarihinde "Fetullah Gülen gözyaşlarını tutamadı" şeklinde paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. 

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ MAĞDUR OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞTI 

Sevk yazısında Oktay Yaşar’ın bu paylaşımlarla FETÖ elebaşı Gülen’i mağdur göstermeye çalıştığı, eylemlerini de meşru göstermek amacı içeren beyanlar olduğu tespiti yapıldı. Oktay Yaşar’ın, bu ve buna benzer eylemlerini "Ankara Kuşu" isimli hesabından yaptığı belirtilerek "Gerek FETÖ’yü zımmen övme, gerekse devlet organlarını ve yöneticilerini küçük düşererek, asılsız haber ve bilgi içerikleri paylaşmayı" sürdürdüğü bildirildi. Oktay Yaşar’ın süren soruşturma kapsamında olan farklı kullanıcı isimleriyle Twitter hesaplarını karartma ihtimali bulunduğu ve HTS kayıtlarından irtibatlı olduğu kişilerin henüz belirlenmediği gerekçesiyle tutuklanması istendi.

 

oktay-001.jpg

 

Oktay Yaşar, "FETÖ propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.