FETÖ'den tutuklu Azerbaycanlı iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu: 'Gülen'in yanına iki kez gittim'

FETÖ'den tutuklu Azerbaycanlı iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu: 'Gülen'in yanına iki kez gittim'

FETÖ'den tutuklu Azerbaycanlı iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, ifadesinde Fethullah Gülen ile iki kez görüştüğünü söyledi.

Azeri asıllı iş insanı Mubariz Gurbanoğlu hakkında “Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada sanık Mubariz Gurbanoğlu savunma yaptı. 1993'ten itibaren İstanbul'da yaşadığını anlatan sanık Gurbanoğlu, tüm şirketlerini de Türkiye'ye taşıdığını söyledi.

2007 yılında Türk vatandaşlığına geçtiğini aktaran Gurbanoğlu, “Diğer yabancı vatandaşlıklardan çıktım. Türk milliyetçisi ve Atatürk hayranı biriyim” dedi.

 

'İŞTEN ATTIKLARIM BANA İFTİRA ATTI'

 

Hakkında 2017 yılında FETÖ soruşturması açıldığını ve bunun 2019 yılında takipsizlikle sonuçlandığını ifade eden Gurbanoğlu, hakkında açılan davanın şirketlerinde yolsuzluk yaptıkları için işten attığı eski çalışanlarının kendisi aleyhinde verdiği ifadelerle açıldığını öne sürdü.

İddianamede yer alan ve aleyhine ifade veren kişilerin kendisine komplo kurduğunu söyleyen sanık Gurbanoğlu, “Benim mezhebim Şia'dır. Benim mezhebimde tarikat cemaat olamaz” dedi.

FETÖ'cü İhsan Kalkavan ve Akın İpek ile ticari ilişkiler dolayısıyla tanıştığını belirten Mubariz Gurbanoğlu, bu kişilerin  FETÖ'cü olduğunu bilmeden görüştüğünü ileri sürdü.

 

'GÜLEN’İN YANINA İKİ KEZ GİTTİM'

 

Mansimov ifadesinde Fethullah Gülen ile iki kez görüştüğünü söyledi:

 

"İlk görüşmem Amerika'ya iftar için davet edildiğim zamandı. Ben de o gün içtim. Ayrılmak istemememe rağmen ısrar ettiler. Hoca adında bir adamın yanına oturmamı istedi. Ben sarhoşum, kalkabilir miyim? Dedim. "Seninle Tanrı arasında bir şey var" dedi. Bir din adamının bunu söylemesi gülünçtü. Bizi evine götürdü. Yürürken üzerinde Azerbaycan yazılı bir şişe gördüm. "Bu nedir?" Dedim. Cevap olarak onu kokladığımı, sakinleşeceğimi söyledi. "Uçağa bin, neden camın kokusunu alıyorsun?" Dedim. O anda biri kolumu çekti ve konuşmalarına dikkat etmemi söyledi. Bu davette siyasetçiler ve iş adamları ile tartıştım ve sonra ayrıldım.

 

Mansimov, bu davetin ardından Fethullah Gülen'in cemaatin hedefi haline geldiğini söyledi.

 

'İKİNCİ GÖRÜŞMEYİ MEHMET AĞAR’LA BİRLİKTE YAPTIK'

 

İkinci görüşmenin de Mehmet Ağar'ın isteği üzerine Ağar ile birlikte yaptıklarını söyleyen Gurbanoğlu, şu ifadeleri kullandı;

 

*Fetullah denen insan sahtekar, sinsi. Devlete, o dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saçmalıklar söylüyor. Bir nefret duyduğunu gördüm. Gülen'e ‘Bak bizim orada size Molla diyorlar, burada imam diyorlar. Bu tamamıyla yanlış bir şey' dedim, sonra çıktım.

*Mehmet Ağar da ağır şeyler söylemiş, ‘Devlet içinde devlet olmaz' demiş. Ağar görüşmeden sonra bana öyle anlattı.

Mahkeme başkanı, sanık Mubariz Gurbanoğlu'na Fetullah Gülen'in  kendisine hediye verip vermediğini sordu. Ziyaretlerin birinde kendisine tespih hediye edildiğini anlatan sanık Gurbanoğlu, “O tespihi Kalkavan'a bin dolara sattım” dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum