Fetö’den tutuklu Topbaş’ın Damadı’ndan tahliye oyunu

Fetö’den tutuklu Topbaş’ın Damadı’ndan tahliye oyunu

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaç’ın damadı Fetö tutuklusu Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye oyunu tutmadı. Yerel Mahkeme tahliye talebine ret cevabı verdi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş’ın Fetö’den tutuklu bulunan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye olmak için aldığı ilacın dozunu yükseltmesi işe yaramadı.

 

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılmasına karar verilen Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) davasında tutuklu bulunan İBB eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezaevinde defalarca epilepsi krizine girdiği iddia edildi.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Kavurmacı'nın yaşadığı epilepsi krizinin azalması için verilen ilaçların dozunun maksimum seviyeye çıkarılmasına karar verildi.

Mahkemeye ulaşan yazışmalarda, Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezaevinde ilk başlarda seyrek gerçekleşen epilepsi krizleri zamanla artarak haftada bire kadar çıktı. Bu krizler sonrası da Kavurmacı, gardiyanlar tarafından rutine bağlanan bir süreçte sık sık Silivri Ceza İnfaz Kurumu revirine sevk edildi.

Buradan da Silivri Devlet Hastanesi'ne gönderidli.Cezaevine girdiğinde 200 mg olan kullandığı epilepsi ilacının dozu önce kademeli olarak 200'den 400'e, 400'den 600'e, 600'den 800'e, 800'den 1000 mg ve 1200' mg'ye ye çıkarıldığı ileri sürüldü.

 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Kavurmacı'nın avukatları, aldığı ilaçları ve hastalığını gerekçe göstererek müvekkillerinin cezaevinde kalamayacağını belirtti ve mahkemeye tahliye başvurusunda bulundu.

Mahkeme de, Kavurmacı'nın cezaevinde kalıp kalmayacağının araştırılması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi. Karar sonrası Kavurmacı Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yapılan tetkikler sonrasında da Adli Tıp Kurumu, rapor hazırlayarak mahkemeye gönderdi. Raporda, "cezaevi içerisinde bulunan Silivri Devlet Hastanesi'ne bağlı poliklinikte (revir) ani müdahaleler için 24 saat doktor bulunduğu takdirde Kavurmacı'nın cezaevinde kalmasında sorun yoktur" denildi.

 

ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDULAR

Kavurmacı'nın avukatları müvekkillerinin epilepsi krizlerinin arttığını ileri sürerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme tahliye talebini reddetmesi üzerine avukatlar Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.