FETÖ'nün 'Kaç Saat Oldu' hesabının kullanıcısı itirafçı oldu! Örgütü bir bir deşifre etti

FETÖ'nün 'Kaç Saat Oldu' hesabının kullanıcısı itirafçı oldu! Örgütü bir bir deşifre etti

FETÖ’nün sosyal medya hesabının yöneticilerinden biri olan “@kacsaatolduson” adlı hesabın tutuklanan yöneticisi Hüseyin Yılmaz itirafçı oldu.

Gaziantep’te FETÖ’nün sosyal medya hesabının yöneticilerinden biri olduğu ve “@kacsaatolduson” adlı hesabı yönettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan şüpheli Hüseyin Yılmaz ifadesinde, örgütün sosyal medya üzerinden hedeflerine ulaşmak için neler yaptığını anlattı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün sosyal medya ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, “@kacsaatolduson” Twitter hesabının yöneticilerinden biri olduğu belirlenen ve dün tutuklanan Yılmaz, savcılık ifadesinde örgütün sosyal medya çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

FETÖ’nün sosyal medya yapılanması bulunduğunu anlatan Yılmaz, örgütün bu platform üzerinden insanları etkilemeyi amaçladığını aktardı.

 

‘ÖRGÜT SOSYAL MEDYAYI YENİ BİR GÜÇ OLARAK GÖRDÜ’

 

Hüseyin Yılmaz, “Örgüt, 2014 yılında sosyal medyanın popülerliğinin artmasından dolayı eylem ve faaliyetlerini sosyal medya üzerinden taşımaya, bu şekilde daha fazla insana ulaşarak toplumda algı yaratabilmeyi, örgütten olan ya da olmayan herkesle etkileşim haline geçmeyi hedefledi. Bunu yeni bir güç olarak gördü ve bunun için bir yapı oluşturdu. Ama bunu yaparken de çok sıkı bir gizlilik takip etti.” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal medya konusunda FETÖ’nün bölge yapılanmaları olduğunu ve sorumluların “danışman” olarak anıldığını belirten Yılmaz, şunları aktardı:

 

“Bu sosyal medya işinden bölgelerde danışmanlar sorumluydu. Danışmanlar kendi bölgelerinde bütün sosyal medya hesapları ve hesap yöneticilerini bilirlerdi. Bu hesapların tamamı örgüt tarafından talimatla yönlendirilirdi. ‘@kacsaatolduson’ adlı hesabı benimle birlikte ‘Sedat’ kod isimli M.H.Ş. ve ‘Alper/Furkan’ kod isimli şahıs da kullanıyordu. Sedat kod adlı kişinin halen tutuklu, cezaevinde olduğunu biliyorum, Alper/Furkan kod adlı şahsın ise 2 yıldır yurt dışında firari olduğunu biliyorum. Kendisi, eşi ve çocuklarıyla firar ettiğini Telegram üzerinden söylemişti.”

 

Yılmaz, FETÖ’nün, eylemlerine devam etmeye çalıştığını ve özellikle etkin pişmanlıktan yararlanmayan örgüt üyelerinin ailelerine destek olduğunu sözlerine ekledi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.