FETÖ'nün süresi doldu

FETÖ'nün süresi doldu

Yurt dışında bulunan ve içinde Fethullah Gülen’in 130 FETÖ firarisi için tanınan 3 aylık süre doldu. Bu kişiler, Bakanlar Kurulu'nun karar alması durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılacak.

Yurt dışında bulunan 130 FETÖ firarisi için tanınan 3 aylık süre doldu. Bu kişiler, Bakanlar Kurulu'nun karar alması durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılacak. 5 Haziran tarihli Resmi Gazete'de, 130 kişi için yurda dön çağrısı yapılmıştı.

3 ay boyunca yurda dönmeleri beklenen isimler arasında başta Fethullah Gülen geldi.

Dikkat çeken ikinci isim ise, “emniyet imamı” olduğu iddia edilen Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil oldu. Özdil için Tayland adli makamlarından iade talebinde bulunulmuştu.

Rize’deki darbe girişimi davasında adı geçen firari sanıklar Haluk Mataracı ve Orhan Tornacı da listede yer aldı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın FETÖ üyeliği iddiasıyla “Aranan Teröristler Listesi”e giren İbrahim Özkara, Ali Akın, Soner Cesur, İbrahim Kabadayı, Eşref Çiftçi ve Muhammed Eroğlu gibi isimlerin de listede yer aldığı görüldü.

HDP sıralarından vekillikleri düşürülen Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız da İçişleri Bakanlığı’nın listesine kondu.

Listede, eski AKP Niğde Merkez İlçe Başkanı Latif Göngör ile Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Başkanı Kemal Öksüz de bulundu. Kemal Öksüz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 17 kişi ile birlikte FETÖ’ye yardım ettikleri iddiasıyla soruşturma açıldı.

KHK ile tanınan 3 aylık sürenin tamamlanmasının ardından gözler Bakanlar Kurulu’na çevrildi.

Listede yer alıp üç ay içinde yurda dönmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmaları için gereken teklif İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

 

Bakanlar Kurulu’nun vatandaşlıktan çıkarma kararı Resmi Gazete’de yayımlanacak. Vatandaşlıktan çıkarma kararı şahsi olacak, çıkarılan kişinin eş ve çocuklarını etkilemeyecek.

Çıkarılan kişi adına bildirim formu düzenlenecek, bu forma dayanılarak kişinin nüfus kaydı kapatılacak.

İŞTE İSİM İSİM O LİSTE:

va1.jpgva2.jpgva3.jpgva4.jpg

va5.jpgva6.jpgva7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.