Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

TBB Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı’na aday olacak mı? İşte bu sorunun cevabı ve ayrıntılar;

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, çok kritik adaylık açıklamasında bulundu.

Feyzioğlu, Muş Baro Başkanlığı hizmet binasının açılışında çok özel açıklamalar yaptı.

Basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin Feyzioğlu, seçim olduğu zaman en başta ‘hayırlı olsun’ denilmesi gerektiğini belirtti.

Sandığın demokraside vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, "Sandık, demokrasinin vazgeçilmezidir. Tek başına sandığın varlığı demokrasiyi göstermiyor ama sandık olmadan demokrasi olmaz. O bakımdan sandığın ortaya konulacak olması doğrudur, iyidir. Zaman olarak tabi tartışılacaktır toplumda, hazırlanmaya vakit var mıdır, yok mudur, bunlar siyasi partilerin tartışacağı hususlardır. Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçimde ister Cumhurbaşkanlığına talip olsunlar, ister milletvekilliğine talip olsunlar, tüm adaylara ve siyasi partilere buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Türkiye’yi germeyin, Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Çünkü yukarıda siyasetçiler birbirleriyle en ağır şekilde kavga ederken, ezici büyüklükteki bir çoğunluk bundan mutsuz. Türkiye bir nefret ve koşulsuz sevda arasına sıkıştırılmış ve asıl konuları konuşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

FEYZİOĞLU ADAY OLACAK MI?

Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayır, böyle bir konuşmam, görüşmem de kimseyle yok. Zaten talipte olunmaz. Cumhurbaşkanlığına talip olunmaz. Cumhurbaşkanlığı görevi, size gelir, verilir, talimattır. Bu Türkiye’nin en yüksek makamı, ‘bunu istemiyorum’ demek şımarıklıktır, ‘istiyorum’ demek haddini bilmemektir. Yani çok lüzumsuz bulurum, bu konuda bir yorum yapmayı. Biz Türkiye için nerede olmamız gerekiyorsa oradayız."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.