Feyzioğlu Türkiye ve Türk düzenlemesine karşı çıktı! 'Bu bölücülüktür'

Feyzioğlu Türkiye ve Türk düzenlemesine karşı çıktı! 'Bu bölücülüktür'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yaptığı ‘Türk ve Türkiye’ ibarelerinin kaldırılacağına ilişkin açıklamasına sert tepki gösterdi ve çarpıcı ifadeler kullandı. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısında gündeme getirdiği TBB’nin adındaki “Türkiye”nin çıkarılması konusunun asıl amacının başka olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın açıklaması sonrasında daha çok TBB’nin başındaki “Türkiye” adının çıkarılmasının tartışıldığını, ancak durumun bundan çok daha vahim olduğunu ifade etti.

Yapılmak isteneni “Baroların bölünmesi hamlesi” olarak değerlendiren Feyzioğlu, yapılmak istenenleri şöyle açıkladı: “Şu anda 81 ilin barosu tek masa etrafında oturabiliyor. İçlerinde farklı görüşte olanlar olsa bile birçok konuda ortak tavır alabiliyor. Şimdi TBB’nin bu merkezi yapısı parçalanıp her ilde avukatların farklı farklı barolar kurmasının önü açılmaya çalışılıyor. Daha sonra da bu baroların kendi birliklerini kurmaları planlanıyor.”

TEHLİKELİ GİRİŞİM

Yapılmak istenenin çok tehlikeli bir girişim olduğunu vurgulayan Metin Feyzioğlu şunları söyledi:

“Plan gerçekleşirse birçok ilde PKK sempatizanı veya aklı çelinmiş kişiler ayrı ayrı barolar kuracaktır. Öyle sadece Güneydoğu’yu düşünmeyin. Batıdaki büyük şehirlerden de söz ediyorum. Bu barolar bir araya gelerek üst birlik oluşturacaktır. Aynı şekilde, FETÖ sempatizanı barolar ve FETÖ sempatizanı üst birlikler kurulacaktır. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Yargı;hakim, savcı ve avukat ayakları üzerine kuruludur. Üçü de eşittir. Avukat ayağını bu şekilde bölersen yargıyı bölersin. Yargıyı bölersen Türkiye’yi bölersin. Yapılan işin sonucu barolar üzerinden Türkiye’nin bölünme sürecine sokulmasıdır.”

ULUSLARARASI SIKINTI

Planın uluslararası boyutta yaratacağı sıkıntıyı da şöyle anlattı: “Ben TBB Başkanı olarak Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın uluslararası hukuka uygun olduğunu açıkladım. Yarın örneğin Mezopotamya Barolar Birliği çıkıp ‘Afrin’eharekat soykırım’ harekatı derse ne olacak? Avrupa ülkeleri kimin dediğini dikkate alacak? Türkiye üzerine hesap yapan ülkeler kimin açıklamasını kendi çıkarları için kullanacak? İsteyen istediği gibi baro kursun diyenlerin bunun sonuçlarını enine boyuna düşündüklerine inanmak istemiyorum. Bu sebeple, yanlıştan dönülmesini bekliyorum. Bu planı yapanların Türkiye’nin önüne çıkacak sorunları hesapladıklarını sanmıyorum.”

KENDİ BAROSU

Hükümetin kendi istediği bir baro oluşturmak istediğini, ancak düşünmeden attığı adımların korkunç sonuçlarının ortaya çıkacağını ve Türkiye’ye büyük zararlar vereceğini kaydeden Feyzioğlu, “Türkiye adı çıkarılsa bile kalemle kendimiz yine yazarız. Ama yapılmak istenen planların Türkiye için yaratacağı olumsuz sonuçların telafisi mümkün olmaz” diye konuştu.

SİYASETÇİLER KURUMLARINA SAHİP ÇIKTI TBMM'DEN DE Mİ SİLECEĞİZ

Siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) ismindeki ‘Türk-Türkiye’ ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. TTB yöneticilerinin açıklamaya karşılık kurumların yapısında değişiklik yapılmasının doğru olmadığını vurgulayan siyasi parti temsilcileri, “Suçu işleyen kurum değildir. Milleti bölmek için atılan adımlardan vazgeçin” çağrısında bulundu. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Erdoğan’a “PKK sempatizanları Meclis’e girdi, TBMM’den de mi Türkiye ifadesini sileceğiz” sorusunu yöneltti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Kurumları ‘milli’ olmamakla suçlayan Tayyip Erdoğan, zamanında, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ifadesini kaldırmaya yeltendi. Aynı Tayyip Erdoğan Andımızı da kaldırdı! Şimdi de kurumlarımızın önündeki Türk-Türkiye ifadelerinin kaldırılmasını istiyor. Bunlar Türkiye’nin birliğine vurulacak en büyük darbelerdir. Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı gibi değil, siyasi partinin genel başkanı gibi konuştu. Cumhurbaşkanının kimseyle sorunu olmamalı, tarafsız olmalıdır. Bunlar milletimizin birliğinin temeli olan harcı yok etme teşebbüsüdür.

‘PKK YANDAŞLARININ TALEBİ’

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan: Öncelikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hukuku bilmiyor. TBB, TTB gibi kurumların isimlerin önüne Türk-Türkiye ifadeleri Bakanlar Kurulu kararıyla değil, kanunla konuluyor. Bunu bilmemek, cehalettir. Cumhurbaşkanının bu açıklaması, pire için yorgan yakmaya benziyor. Oysa ciddi devlet adamları pire için yorgan yakmak yerine o pireyle mücadele eder. Meclis’e PKK sempatizanları girdi diye Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) önündeki Türkiye’yi mi kaldıracağız! Suç şahsidir. Bununla ilgili de yargı gerekeni yapar. Ama tutup yönetime kızıp kurumun yapısını değiştirmek saçma. Bunlar dün kurulmuş yapılar değil. Ayrıca Türk ifadesinin kaldırılması bazı meslek odalarındaki PKK yandaşlarının bir talebidir. Hükümet, vatan savaşının verildiği bir dönemde böyle bir adım atarsa onları sevindirecek bir hamle yapmış olur. Türk-Türkiye isimleri bu kurumlara milli kimliğini veriyor.

‘SUÇU İŞLEYEN KURUM DEĞİLDİR’

Bağımsız Milletvekili Özcan Yeniçeri: Türkiye Cumhuriyet olmaktan çıktık, adeta Tayyip Erdoğan Cumhuriyetine dönüştük. Uygun görmediklerinin, varlığını sürdürmesini istemiyor. Zamanında TBB başkanı açılışta yaptığı konuşmasında Erdoğan’ı eleştirdi diye bir yasayla TBB’nin o törene katılmasını engellemişti. TTB’nin açıklaması son derece vahimdir, yanlıştır. Ancak kurumun kadrosunun tavrına bakarak Türk ifadesinin kaldırılması kabul edilemez. Suçun bireyselliği esastır. Suçu işleyen kurum değildir.

siyasetcafe.com

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.