Feyzioğlu'na sert cevaplar

Feyzioğlu'na sert cevaplar

Başbakan Erdoğan Partisinin Afyonkarahisar'daki kampının kapanışında konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün sinyallerini verdiği Metin Feyzioğlu'na tepki konuşmasını bugün yaptı. Erdoğan konuşmasında sert ifadelerle 'Vesayet dönemi bitti' diyerek Feyzioğlu'na cevap verdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar,


77 MİLYON BU KİBİR ABİDELERİNE CEVAP VERİYOR

Ak Parti gelene kadar kibir abidelerinin düzeni vardı. 3 Kasım'daki gelişimiz bunların milletten cevap aldığı tarih olmuştur. 12 yıldır bu kibri kırmaya, imtiyazları yok etmeye, milletimize özgüven kazandırmaya çalışıyoruz.  Ancak biz milletimize tarihmizde olduğu gibi özgüven kazandırmaya çalışıyoruz. 12 yıl içinde aziz milletimizin içeride ve dışarıda değer kazanması için gece gündüz demeden çalıştık. 

BUNLARA EYVALLAHIMIZ YOK

Herkes bilsin ki, 'Biz bu ülkede varız. Biz bu ülkenin sahibiyiz. Biz bu ülkenin eşit vatandaşıyız.' Ülkenin seçilmiş başbakanını karşısına alıp konuşan hukuk katili hukukçulara kimsenin eyvallahı yok.  

ARTIK BOYNU BÜKÜK BAŞBAKANLAR YOK

Siz babalarınız ve dedelerinizin çarpık yollarından yürüyebilirsiniz. Artık sizin siyasete yön verme, parmak sallama lüksünüz yok. Artık sizin karşınızda boynu bükükler yok! Sizin karşınızda pısırık Başbakanlar yok! Bundan sonra Yassıada devri geçmiştir.
Yassıada günleri geçti. Sizin karşınızda Merhum Menderes'in akıbeti ile korkutulan, korkan, sinen pısırık başbakanlar, bakanlar da yok.

KİMSE MİLLETE VE SEÇTİKLERİNE YÖN VERMEYE KALKMASIN

Bizi buralara millet getirmiştir. Hiçbir atanmış kalkıp da seçilmişlere yön vermeye kalkmasın! Dün katıldığımız Danıştay'ın yıldönümü toplantısında, Danıştay Başkanı çıkıp ev sahibi olarak 25 dakika nezaketli bir konuşma yapıyor. Ondan sonra orada -konuşma yetkisi olmayan- bir şahıs konuştu. Konuşma hakkı olmamasına rağmen bunu bir gelenek haline getirmişler.

ORAYI ELE GEÇİRMEYE SANDIĞI CHP KURULTAYI SANDI!

Baro Başkanı çıkıyor,  Seçilmişlere 1 saate yakın zehir zemberek açıklamalar yapıyor. İnsanda azıcık devlet yetkililerine karşı nasıl konuşulması hakkında bir nezaket olur. Bir yüksek mahkemenin kuruluş yıldönümünde siyaset ve siyasetçiye ayar vermeye çalışıyor.  İnanın Danıştay salonunda mıyız? CHP kurultayında mıyız? Şaşırdım! Orayı Genel Başkanı olmaya çalıştığı CHP kurultayı zannetti.

HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOK

Engelliler konusundan başlıyor. Belli ki hiçbirşeyden haberi yok. Yahu Cumhuriyet tarihinde engellilere karşı yapılanları kim bizim kadar yapmış? Bunları biz yaptık. Çıkmış sokak olaylarından bahsediyor, Van depreminden bahsediyor, ASELSAN'dan bahsediyor, sanat hakkındaki fikirlerinden bahsediyor. Yahu sen kiiiim? ASELSAN kim?

VAN YALANI

Bizim Van'a depremden sonra yaptığımız yardım 5 katrilyon. Neymiş O'na bilgiler öyle gelmiş. Yahu sen bilginin kaynağına inmemişsin ki senin gibi düşünenlerden bu bilgileri almışsın. Sen hukukçusun sana yalan konuşmak yakışır mı? Bir de önünde profesörler var. Tutturmuşlar bir konternır kent istismarı... Sadece 67 aile o konteynır kentte kalıyor. Artık konteyner kentler kaldırılıyor. 67 aile buraları boşaltmak istemiyor.

BERKİN'İ NAZIM'I KULLANIYOR, NAZIM'IN VATANDAŞLIĞINI BİZ İADE ETTİK

Çıkmış Berkin Elvan'dan bahsediyor. Ama Burak Can'dan bahsetmiyor. Amacı Berkin'in ölümünden oy devşirmek. Kalkmış Nazım Hikmet'ten bahsediyor. Yahu Nazım Hikmet'e vatandaşlığını biz iade ettik.

BAKIN DEDE BABASI KİM?

27 Mayıs'ta verilen idam kararlarına imza verenlerkim biliyor musunuz? Bunun dede ve babasıdır. O idam kararında Turan Feyzioğlu'nun da imzası var. Sen önce onun hesabını ver.Dün devlet protokolüne karşı yapılan saygısızlık sadece bir bireyin değil bir zihniyetin eseridir.

SİZ KİMSİNİZ?

Siz kimsiniz siyasetçiye ayar verme cürriyetini kendinizde görüyorsunuz. Biz bu ülkede siyasete itibar kazandırdık, bu itibarın çiğnenmesine asla izin vermeyeceğiz.

BUNDAN SONRA KATILMAYACAĞIM

Yarından itibaren protokol konuşmalarında da kimler olacağına yeni bir düzen getireceğiz. Bundan sonra bu makamda olduğum sürece bunların konuştuğu yerlere ben katılmam. Bir baro başkanı CHP'ye genel başkan olma sevdasıyla Danıştay kürsüsünde konuşamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.