Fıkra gibi; Suudlu adam maket uçak yerine gerçek airbus aldı!

Fıkra gibi; Suudlu adam maket uçak yerine gerçek airbus aldı!

Arabistan'da enerji sektöründe "yatırımcı" olan bir adam, oğluna uçak maketi almak için Airbus' ı aradı. İngilizcesi iyi olmadığı için, telefondaki personel durumu yanlış anladı. Suudlu adam yanlışlıkla 2 adet gerçek airbus uçak aldı.


Suudi Arabistan'da yaşanan alışveriş, fıkra gibi bir kurguya sahip.

Yatırımcı olduğu belirtilen ve oldukça zengin olduğu tahmin edilen adam, havacılık sektörüne büyük ilgi duyan oğluna, doğum günü hediyesi olarak 2 adet uçak maketi almak istedi. 

İNGİLİZCESİ  ALIŞVERİŞE YETMEDİ 

Model uçakları almak için dünyanın en büyük ikinci havacılık şirketi Airbus'ı aradığı halde, İngilizcesi yeterli olmadığı için, satışı yapacak personelle aralarında yanlış bir satış anlaşması yapıldı.

Telefondaki satış görevlisi Suudlu adama uçağın tasarımı ile ilgili çok detaylı sorular sordu ancak adam maket uçak için hassas ölçümler yaptıklarını sandı. Adama 365 milyon dolar civarında bir fiyat teklif edildiğinde, “para birimi dönüşümlerinde şaşırdım, biraz pahalı ama yine de makul olduğunu düşündüm” dedi ve fiyat onu caydırmaya yetmedi. Oysa yanlış bir hesap yapmıştı.

 

SİPARİŞİNİZ HAZIR, KİM UÇURACAK 

 


“Bana kimin uçacağını sordular, bunun bir şaka olduğunu düşündüm.” diyen adam, uçakların birinin rezervasyonunu iptal etti, birini de kuzenine hediye etti.

Siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.