Filistin'de vefat edenler için bütün camilerde sela okunacak, gıyabi cenaze namazı kılınacak

Filistin'de vefat edenler için bütün camilerde sela okunacak, gıyabi cenaze namazı kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze'deki hastane saldırısı hakkında "Kadınların, çocukların, yaşlıların ve masum sivillerin bulunduğu bir hastaneyi hedef almak, hiçbir inanç, değer veya nedenle kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği bombalı saldırının uluslararası hukuku ve vicdanları alt üst ettiğini belirtti.

 

"İNSANLIK DIŞI"

 

"İçerisinde kadınların, çocukların, yaşlıların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak hiçbir inanç, değer ve gerekçeyle açıklanamaz." ifadesine yer veren Erbaş, Gazze halkına yönelik sürdürülen insanlık dışı saldırıların ve kuşatmanın bir an evvel sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Erbaş, "Bu alçakça saldırıyı kınıyor, sorumlularını lanetliyorum. Saldırılarda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

 

BÜTÜN CAMİLERDE SELA OKUNACAK

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde selaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“İsrail'in Filistin’de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde selalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır.”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.