Filyasyon nedir? Tıpta filyasyon ne anlama gelir?

Filyasyon nedir? Tıpta filyasyon ne anlama gelir?

Corona virüsüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel vaka sayısına ilişkin açıklama yaptı.

Hasta bilgileri ile ilgili güncel verileri paylaşan Koca, filyasyon terimini kullandı. Tıpta hastalığın kaynağını bulmak üzere sıkça kullanılan filyasyon kelimesi Bakan Koca'nın yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. Corona virüsü gelişmelerini takip edenler Filyasyon nedir? Filyasyon ne demek gibi soruların yanıtını araştırıyor. İşte, Filyasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler....


Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca corona virüsle ilgili Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Corona covid-19 açıklamalarıyla ilgili yapılan değerlendirmelerin ardından filyasyon nedir? sorusunun yanıtı çok sayıda interner kullanıcısı tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Filyasyon ne demek? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.

FİLYASYON NEDİR?

Filyasyon kelimesi tıpta hastalığın kaynağını bulmak anlamına gelmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklarda yapılan hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma anlamına gelmektedir.

Filyasyon, herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemine verilen isimdir. Başka bir deyişle kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bilgiler elde edilebilmektedir.

Filyasyon çalışmaları bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.