Firari eski AK Parti vekilinden ilginç iddia: 'Erdoğan, Abdullah Gül'ü başkan yapıp, başbakan olabilir'

Firari eski AK Parti vekilinden ilginç iddia: 'Erdoğan, Abdullah Gül'ü başkan yapıp, başbakan olabilir'

Ergenekon soruşturmaları sırasında yurt dışına firar eden eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez, 'Erdoğan, Abdullah Gül'ü başkan yapıp, başbakan olabilir!' dedi.

Ergenekon kumpas davasına dahil edildiği için yurt dışına firar eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki eski özel kalem müdürü ve eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez yeniden sahneye çıktı.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye bir röportaj veren Çömez, AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeşitli eleştiriler yöneltti.

 

ABDULLAH GÜL İDDİASI

 

Röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hamlelerinden birinin; muhafazakar kimlikli siyasi partileri kendi tarafına çekmek ve muhalefeti birbirinden ayırmak olduğunu savunan Çömez, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ilginç bir iddia ortaya attı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün muhalefetin adayı olabileceği yönündeki tartışmaları dikkatle izlediğini belirten Çömez şu tartışma yaratacak ifadeleri kullandı;

 

"Eğer anketler kendisine ümit vermezse Abdullah Gül'ü iktidarın adayı yapıp kendisi de yeniden parlamenter sisteme geçerek başbakan olmayı planlayabilir. Bugün itibarı ile siyasi arenada hiçbir şey imkansız değil."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.