Fırat Çakıroğlu davasında skandal karar!

Fırat Çakıroğlu davasında skandal karar!

Ege Üniversitesi kampüsünde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasında karar çıktı.

Ege Üniversitesi kampüsünde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada yargılanan dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer'in yargılandığı davada karar açıklandı.

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme, Candeğer Yılmaz ve Ersin Doğer'i 'görevi ihmal' suçundan ayrı ayrı 10 ay hapis cezasına çarptırırken, duruşmadaki iyi hallerinden dolayı cezaları 8 ay 10 güne indirdi. Sanıklara verilen hapis cezası, ayrı ayrı 250 gün adli para cezasına çevrilirken her iki sanığa 20'şer bin lira para cezası verildi.

 

BABA ÇAKIROĞLU'NDAN TEPKİ!


Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu karara tepki gösterdi.

Baba Çakıroğlu, "Oğlumun katilinde kimin eli varsa hiçbir tanesi gece gündüz uyuyamayacak. Bu cezalar içimizi biraz ferahlattı ama daha fazlası olması lazım. Bu tip insanların yöneticilik vasıfları olmasın diye özellikle bu davaları açıyoruz. Fırat'ımız gitti ama başka genç çocuklarımız var aslan gibi onlar böyle insanların çatısı altında olmasınlar. Baştan beri her şey eksik yapılmış. Sanıklar olay gününü konuşuyor ama 3 senelik bir geçmiş var. Fırat'ın okuduğu dönem ve ondan önce de yıllar var. Burası PKK'nin, sol örgütlerin yuvası olmuş zaten. Bu kadın 3 sene ne yapmış? Niye önlem almamış. Örgütlenmesine müsaade etmişler? Buna müsaade ettikleri için cezalarını aldılar. İçimiz ferah" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.