Fırat Erez, 'dini değerleri aşağılamaktan' tutuklandı

Fırat Erez, 'dini değerleri aşağılamaktan' tutuklandı

Twitter hesabından İslam'a ve Hz. Muhammed’e yönelik ağıza alınmayacak sözlerle saldırıda bulunan fotoğrafçı Fırat Erez, 'Dini Değerleri Aşağılamak' suçu kapsamında çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Fotoğrafçı-Yazar kimliğiyle tanınan Fırat Erez, Twitter hesabından, İslam'ı ve Hz. Muhammed'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

TV5 televizyonunun sosyal medya hesabından paylaştığı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ''İslam’da yalan olmaz, iftira olmaz, hıyanet olmaz, soygun olmaz, rüşvet olmaz.'' ifadelerinin yer aldığı videoyu alıntılayarak ''İslamda yalan da olur, iftira da olur, hıyanet de olur, soygun da olur, rüşvet de olur. Aslında İslam neredeyse sadece budur.'' sözleriyle İslam'ı hedef alan Erez, bununla da yetinmemişti.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Skandal ifadelerin ardından Erez, ertesi gün, Antalya Emniyeti tarafından gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu olaya ilişkin, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada,

''Bir sosyal medya hesabı üzerinden İslam dinine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen F.E. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla kolluk güçleri tarafından yapılan araştırma sonucunda söz konusu paylaşımları yaptığı iddia edilen kişinin F.E. olduğu tespit edilmiş, akabinde şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir.'' ifadeleri yer almıştı.

'DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAK' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Öte yandan, gelen son dakika haberine göre; Twitter hesabından İslam'a ve Hz. Muhammed’e yönelik ağıza alınmayacak sözlerle hakaret eden fotoğrafçı Fırat Erez, 'Dini Değerleri Aşağılamak' suçu kapsamında çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erez hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatırken, Twitter’ın da binlerce şikayet sonrası Erez’in hesabını askıya aldığı ortaya çıktı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.