Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katiline yardım eden Cihat Babatonguz'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katiline yardım eden Cihat Babatonguz'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada tutuksuz yargılanan Cihat Babatonguz, 3 farklı suçtan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ege Üniversitesinde 2015 yılında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu‘nun öldürülmesine iştirak ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Cihat Babatonguz’a “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “terör örgütü faaliyeti kapsamında kasten öldürmek” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve terör örgütü adına faaliyette bulunmak suçlarından 15 yıl hapis cezası verildi.

Duruşma savcısı, önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayarak gizli tanık “Bulutoğlu”na ulaşılamadığı için dinlenmesinden vazgeçilmesini talep etti.

 

‘BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM’


Tutuksuz sanık Cihat Babatonguz, görgü tanıklarının kendisi olay yerinde görmediğini söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Babatonguz “Kafenin içinde onlarca kişi vardı. Sadece ben yargılanıyorum. Ben Fırat’ı tanımıyorum, Nurullah’ı orada görüyordum. Ben kimseyi öldürmedim. Ayvalık’ta yaşıyorum. Yunanistan’ın Midilli Adası 1 saat. İstesem kaçarım ama gitmiyorum.” dedi.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık, suçsuz olduğunu öne sürerek beraatını talep etti.

 

İNDİRİM UYGULANMADI


Mahkeme heyeti oy birliğiyle, Babatonguz’a “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “terör örgütü faaliyeti kapsamında kasten öldürmek” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Sanığa “terör örgütü adına faaliyetlerinden” dolayı da takdiren 15 yıl hapis cezası verildi. Sanığa indirim uygulanmadı.

Mahkeme heyeti, kararında verilen cezanın ağırlığı ve kaçma şüphesine istinaden Babatonguz’un tutuklanmasına da hükmetti. Sanık ifade verdiği Ayvalık Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.