Fiskobirlik çalışanını haraca bağladı!

Fiskobirlik çalışanını haraca bağladı!

  Fiskobirlik, kendi şirketleri olan Fiskomar'a maddi destek sağlamak için çalıştırdığı işçilerinin maaşlarına bile göz dikti. İşçilerden adeta haraç toplayan Fiskobirlik, ücret kesintisiyle personeli korkutuyor.

Fiskobirlik, kendi şirketleri olan Fiskomar’a maddi destek vermek adına akılalmaz bir şey yaptı ve çalışanlarını adeta haraca bağladı.

Personele Fiskomar’dan alışveriş yapılmasını zorunlu hale getiren Şirket yetkilileri işçilere yaptığı yazılı açıklamada, Fiskomar’dan alışveriş yapmayan personellerin maaşlarından 200 ile 350 liralık kesintiler olacağı duyurdu. Şirket personeli, kesintilerin Eylül ayında başladığını söyledi.

'PEŞİN ÜCRET KESİNTİSİ YAPILACAK'

Fiskobirlik’in 14 Eylül tarihinde yayınladığı, 'Tüm personelin dikkatine!' başlıklı yazı aynen şöyle;
'Şirketimizce gerçekleştirilen incelemede bir kısım personelin birliğimiz alt şirketi olan Fiskomar A.Ş.’den alışveriş yapmadığı tespit edilmiştir. Kurumumuza ve Fiskomar A.Ş.’ye maddi destek vermek adına çalışan personelin ücretlerinden (kesilecek miktar kadar alışveriş yapılması kaydıyla) bir miktar peşin ücret kesintisi yapılacak olup (200-350 TL aralığında) bilgilerinize rica ederiz.'

fiskomar.jpg

'KANUNDA HİÇBİR KARŞILIĞI YOK'

İş ve işçi hakları avukatı Beril Çalışkan, Fiskobirlik’in işçilerine dayattığı Fiskomar’dan alışveriş yapma zorunluluğunun kanunda hiçbir karşılığının olmadığını belirterek, 'Fiskobirlik’in yaptığı bu haksız uygulama işçilere sözleşmeleri feshetme hakkı doğuruyor. İşten çıkan işçiler dava yoluyla tüm tazminat haklarını alabilirler. Anayasa’ya aykırı olmasının dışında yapılan bu işlem zorlamaya girer ve suç teşkil ediyor. İşçiler işten çıkıp hak ettikleri tüm tazminatları alabilirler ama günümüz koşullarında işten çıkıp işsiz kalmak söz konusu oluyor. Bu durumda çalışanlar grev haklarını kullanabilirler ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurabilirler' ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

siyi.jpg

suriye-imam.jpg

turkl-001.jpg

erdogana.jpg

mustafatuna.jpg

erdogan-031.jpg

okulmuduru.jpg

muzikogretmeni.jpg

istanbul-aksener-bombasi.jpg

asura-001.jpg

nagehan-alcinin-enis-berberoglu-korkusu-siyasetcafe.jpg

 

Kaynak:Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.