Flaş Açıklama! Türkiye, Fransa’dan et ithal edecek mi?

Flaş Açıklama! Türkiye, Fransa’dan et ithal edecek mi?

Türkiye, Fransa’dan et ithal edecek mi? Bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Macron cevapladı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransız mevkidaşı Macron, "Türkiye'ye 5700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" diye konuştu.

Türkiye, Fransa'dan et ithalatına hazırlanıyor. Dün, Fransa'da mevkidaşı Macron ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeden et ithal edileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastalık sebebiyle Fransa'dan canlı hayvan ithalatına getirdiğimiz sınırlamaları sona erdirdik. Benzer bir yaklaşımı ülkemizden kiraz alımında Fransa'nın da göstereceğini ve bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Macron ise, "Sığır eti konusunda önemli mesafeler kat ettik. 5700 ton et ihracata açıldı ve bu önemli bir konu. Tavuk eti, kanatlı hayvan ve meyveler konusunda ilerleme kaydetmek istiyoruz. Türkiye'ye 5700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.