Flaş bedelli açıklaması! 2018 yılında bedelli çıkacak mı?

Flaş bedelli açıklaması! 2018 yılında bedelli çıkacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik konusuna ilişkin önemli bir açıklama yaptı ve binlerce bedelli bekleyen vatandaşın konu ile ilgili kafasındaki soru işaretini giderdi. 2018 yılında bedelli çıkacak mı işte ayrıntılar;

Başbakan Yıldırım, Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılması, bedelli askerlik, Abdullah Gül’ün 2019 seçimlerinde aday gösterilmesi konularına ilişkin çok önemli ifadeler kullandı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANININ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI

"Bu bir hukuki süreçtir. Tabii ki kamu adına hizmet edenler, kamu gücünü kullananlar, vatandaştan yetki alanlar, bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak, hizmet yaparken kamu menfaatini gözetmek zorundalar.  Kayırmadan, görevi kötüye kullanmadan, memleket adına iş yapana kimsenin sözü olmaz, herhangi bir sıkıntı da yaşamaz. Yanlış yapanlar varsa da bunların hukuk içinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. O bakımdan herkes baştan milletin denetimindedir. Çünkü seçimle iş başına geliyorsunuz. Seçimden seçime geçen sürede size verilen yetkiler, herhangi bir yanlışa düşmeden hukuk içinde hizmet edeceksiniz. Bu yetmez ikinci denetim kamu denetimidir. Müfettişler gerekli denetimi yaparlar. Yanlış bir iş tespit edilirse bunun gereği yapılır. Kamu yararı gözetmeyen, haksız uygulamalara sebep olan icraatlar yapılmışsa bunun yeri de mahkemelerdir. Türkiye bir hukuk devleti. Bu süreçler işliyor. Bu ilk değildir.  Daha önce de bu ve buna benzer belediye başkanları ve kamu yöneticileri hakkında hukuki ve idari işlemler yapılmıştır. Bundan sonra da icab ederse yine de yapılabilir. Ama umut ederiz ki, halktan yetki alan insanlar iki seçim arasında hiçbir yanlışa düşmeden görevlerini layıkıyla yerine getirir ve kendilerine oy verenleri hayal kırıklığına uğratmaz."

GÜL İLE DEVAM EDEN POLEMİK

Askerin et ihtiyacı ESK’dan temin edilecek

Yıldırım, Abdullah Gül'ün açıklamaları nedeniyle süren polemiğe ilişkin de şu değerlendirmede bulundu: "Kimin ne karar vereceği, hangi yönde gideceği o kararı verecek olanlara aittir. Biz kimse hakkında şöyle olacakmış, böyle olacakmış geleceğe yönelik tahmin yürütmek konumunda değiliz. Biz ülkeyi yönetiyoruz. 2019'da seçim olacak. 'Ben varım' diyen meydana çıkacak, milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu herkes için geçerlidir. Dolayısıyla Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte, partimiz ve davamızla ilgili görüşlerini bizimle her zaman paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda ayrı bir tarafmış gibi değerlendirmeler yapmasını biz doğrusu tasvip etmeyiz. Arzumuz bu davanın bir ferdi olarak, iyi gününde kötü gününde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak, görüş ve fikirlerini yine partinin başarısı için bizlerle paylaşmasıdır, bundan da memnuniyet duyarız."

2018 YILINDA BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik üzerine yöneltilen bir soruya, daha önceki "Bu yıl içerisinde gündeme gelmeyeceği" yönündeki yanıtını yineleyerek, "Aynı şeyi söylüyoruz" diyen Başbakan Yıldırım, hayatını kaybeden aktör Münir Özkul'a da başsağlığı diledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.