Flaş gelişme! 8 bin FETÖ'cünün Edirne'den Avrupa'ya kaçtığı tespit edildi!

Flaş gelişme! 8 bin FETÖ'cünün Edirne'den Avrupa'ya kaçtığı tespit edildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok önemli bir açıklama geldi. Soylu; 8 Bin FETÖ üyesinin Edirne üzerinden Avrupa'ya dağıldığını söyledi.

Göç Buluşması'nda medyanın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  'FETÖ, Suriyeliler meselesinin neresinde? Araştırma ve incelemelerinize yansıyan bir şey var mı?' soruları üzerine şunları kaydetti.

 

"Geçen hafta cuma günü istihbarat ve siber daire başkanlarımızı aradım. 'Şu Suriye meselesiyle ilgili FETÖ hesaplarının bir analizini yapar mısınız?' dedim. Tam üzerine cuk oturmuş durumda. FETÖ hesaplarının tamamı bu meselelerin tahrikinde birebir pozisyon almış durumda." 

 

Bakan Soylu, 'Terör örgütü DEAŞ'ın bu göç sağanağı aracılığıyla Türkiye'ye sızmaya çalışması gibi bir belirlemeniz var mı?' sorusuna ise "DEAŞ'ı da PKK'sı da var. Başka bir şey daha söyleyeyim. Sadece DEAŞ ve PKK değil. Aslında derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. Son 2- 2,5 yıldır Edirne kara sınırından Yunanistan'a yaklaşık 8 bin FETÖ'cü geçti. Bu da yeni rakam. Peki bu hangi hattan geçti? Tam da o kaçak göçmen hattından geçti" yanıtını verdi.

 

SINIRA ELEKTRO GÖZLETLEME RADARI 

 


Kaçak göçişlere yönelik alınan tedbirlerden de bahseden Bakan Soylu, doğu sınırına elektro optik kulelerde gözetleme radarı konulacağını kaydetti. Soylu, bu sistemin, teröristlerin geçiş noktasında da yer alacağını belirterek, "Denizlerde de radar sistemi aktif bir şekilde kullanılacak. En küçük bir boşluk bırakılmadan radar ağı, Türkiye'nin dört bir yanında denizler dahil olmak üzere genişletilecek" dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.