Flaş gelişme... BDDK’dan bankalar hakkında soruşturma

Flaş gelişme... BDDK’dan bankalar hakkında soruşturma

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), JP Morgan’ın 22 Mart 2019 tarihli raporunun yanıltıcı olduğu gerekçesiyle bahis geçen kurum ve bazı bankalar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BDDK, JP Morgan’ın 22 Mart 2019 tarihinde yayımladığı raporun yanıltıcı olduğuna yönelik çok sayıda şikayet alınmasının ardından hareket geçti. Adı geçen kurum hakkında inceleme başlatıldığı açıklandı. BDDK ayrıca, bazı bankalar hakkında da inceleme başlatıldığını duyurdu.

Müşterileri yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdiği gerekçesiyle JP Morgan hakkında inceleme başlatıldı.

BDDK yaptığı açıklamada, ‘22 Mart 2019 tarihinde JP Morgan tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı ve manipülatif içeriği nedeniyle finansal piyasalarda oynaklığa ve özellikle ülkemiz bankalarının itibar ve değer kaybına yol açtığı hususunda kurumumuza iletilen yoğun şikayetler kapsamında adı geçen kurum hakkında inceleme başlatılmış olup gerekli idari ve hukuki süreçler yürütülecektir’ ifadeleri kullanıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.