Flaş Haber! CHP’li Belediyeden Ak Parti’li Cengiz İnşaat’a arsa kıyağı!

Flaş Haber! CHP’li Belediyeden Ak Parti’li Cengiz İnşaat’a arsa kıyağı!

CHP’li Karşıyaka Belediyesi Mavişehir’de denize sıfır bulunan 2293 metrekarelik hissesini Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’a sattı. 

İzmir’de CHP’li Karşıyaka Belediyesi enteresan bir işe imza attı. Karşıyaka Belediyesi 1 Kasım 2019 yılında belediye meclisi kararı ile Mavişehir’de denize sıfır bulunan 2293 metrekarelik hissesini Cengiz İnşaat’a sattı. 

Belediye borç yükünün hafifletilmesi çerçevesinde aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında bu hisse satışını gerçekleştirdiğini duyurdu.

Belediye içerisindeki kıymet takdir komisyonu söz konusu hisse için 32.102.140 TL bedel tespit etti. Ancak AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat bu rakama itiraz etti.

İtirazın ardından özel bir gayrimenkul değerleme şirketinden alınan değerleme raporuna istinaden belediyenin hissesi 20.000.000 TL bedel olarak yenden belirlendi ve Kasım ayında belirlenen bedelin 12 milyon TL altına  Cengiz İnşaat’a satıldı.

Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, “Bahsi geçen arsa 2012 yılında Emlak konut tarafınca ilgili inşaat şirketine satılmıştır ve 3 parselin o tarihlerde birleştirilmesi sonucu belediyeye pay ayrılma zorunluluğu doğmuştur ve bu şekilde belediye pay sahibi olmuştur” denilirken, “Bahsi geçen arsa payı ilgili kanun nedeniyle belediyenin tek başına kullanabileceği veya satabileceği bir alan değildir. Mevzuat gereği ancak anlaşma yoluyla veya mahkeme kararıyla sadece diğer pay sahibine satılabilir. Arsa payı satışı kesinlikle değerinin altında bir satış değildir. Mahkeme yoluyla satış durumunda mevcut piyasa koşulları nedeniyle daha düşük bir bedelle satış olasılığı yüksektir” ifadesi kullanıldı.

 

İşte Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik’in konuya ilişkin değerlendirmesi:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.