FLAŞ HABER! Perinçek: PYD teslim olmak için irtibata geçti

FLAŞ HABER! Perinçek: PYD teslim olmak için irtibata geçti

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, katıldığı televizyon programında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu ve flaş iddialar ortaya attı. İşte haberin ayrıntıları;

Doğu Perinçek Habertürk TV’de yayınlanan ‘Türkiye'nin Nabzı’ programında Didem Aslan'ın sorularını cevapladı. Perinçek, programda Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile de kısa süreli tartıştı.

Programa Ankara'dan katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Didem Aslan'ın Afrin sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Doğu Perinçek 'Afrin harekatını terörün yumuşatılması' olarak değerlendirdi.

Doğu Perinçek'in emekli Özel Kuvvetler subayı Mete Yarar, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Öztürk Yılmaz ve Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile yaptığı tartışmalar programa damga vurdu.

Doğu Perinçek'in verdiği yanıtların önemli satırbaşları şu şekilde:

Harekat sert bir harekat. Nerden anlıyoruz. Amerika geri adım atıyor. Bakıyoruz Hollanda'sı, NATO'su hepsi geri adım atıyor. PKK'yı korumaktan vazgeçiyorlar. PKK şu anda teslim olmayı tartışıyor. Teslim olmayı tartışırken Başar Esad'a mı teslim olalım. Yoksa TSK'ya mı teslim olalım. Bunu konuşuyorlar. Didem Aslan'ın bu bilgi nerden sorusu üzerine Bu bilgi sağlam kaynaklardandır. Güvenilir kaynaklardandır. Şu anda HDP içinde de büyük tartışma var. Biz İsrail'e Amerika'ya alet olduk. tartışma başladı. Kürt sorununu çözmek öncelikle silah kullanmaya bağlıydı. Karşıda Amerika'nın silahlandırdığı bir güç vardı. Teslim olmak isteseler bile Amerika izin vermez. Yumuşatılması lazımdı. Şimdi bu yapılıyor. Cumhurbaşlığının yaptığı açıklamaya göre terör koridorunun kapatılması lazım. Harekat bütün Suriye'nin kuzeyini kapsamaktadır. TSK'nın yaptığı açıklamalara da baktığımız zaman bütün Suriye'nin kuzeyini kapsadığını görürüz.

METE YARAR'A TEPKİ

Programda söz alan eski asker Mete Yarar bölgenin analizini yaparken PKK'nın oradaki lojistik hazırlıklarını ayrıntılı olarak anlatmasına Perinçek sert tepki gösterdi. Doğu Perinçek Hiç bir komutan düşmanın gücünü ballandıra ballandıra anlatmaz' dedi. Mete Yarar'ın 'Ben eğer yanlış bir şey anlattıysam burada mesleği bırakırım. Bütün bunları PKK'nın gücünü ve yaptığı hazırlığı anlatmak ve arkasındaki yapıya dikkat çekmek için söyledim.' yanıtını ise 'Bunları bırakın ben değerlendireyim.' dedi.

PYD/PKK SURİYE DEVLETİNE TESLİM OLMAK İÇİN İLİŞKİYE GEÇTİ

Doğu Perinçek sözlerine şöyle devam etti. 'Şu anda telefon aldım. Suriye'den bildiriyorlar. PYD Teslim olmak için Suriyeli yetkililerle ilişkiye girmişler. Bizim Şam'da Büromuz var. Kaynaklarımız var. Bilgimiz şundan ibaret. Örgüt PYD/PKK Suriye devletine teslim olmak istiyor. Suriye devleti ile bağlantıya girmişler. Bizim Şam'daki büromuzdan iletilen son dakika bilgisi bu şekilde.”

Nagehan Alçı'ının 'Kayıtsız şartsız mı? sorusuna ise 'O kadarını bilemiyorum ama Türkiye'ye teslim olmak yerine Suriye ordusuna teslim olma kararı ağır basmış. Şam'la irtibata geçmişler” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.