Flaş itiraf! Rus uçaklarından korkar hale geldik

Flaş itiraf! Rus uçaklarından korkar hale geldik

Suriye’de terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları her geçen gün daha dar alanda yapılmayan devam ediyor. Bu da beraberinde büyük bir sıkıntıya yol açıyor. İşte ayrıntılar;

Suriye topraklarında Ruslarla karşılaşan Amerikan savaş uçağı pilotlarının, Rus uçaklarıyla baş etmede zorlandığı iddia edildi.

Suriye’de görev alan Amerikalı pilotlar, bir canlı yayın programına flaş açıklamalar yaptılar.

Buna göre Amerikalı pilotların, “Suriye’deki operasyonlarda kullandığımız F-22 (Raptor- Yırtıcı Kuş) savaş uçakları Rusların 30 yıl önceden tasarlanmış uçaklarından daha kötü performans gösteriyor. Suriye gökyüzünde Rus uçaklarıyla karşılaşmaktan korkar hale geldik. Çünkü bizim F-22’da “dost-düşman” belirleme sistemi yetersiz kalıyor. Yaklaşan uçağın kime ait olduğunu tespit edecek optik ve kızılötesi cihazlar bulunmuyor. 5’nci nesil F-22’de F-15’te bile yer alan “Link-16” haberleşme sistemi de yok. Dolayısıyla Rus yapımı uçak karşımıza çıktığında bunun (Rusya Devlet Başkanı) Putin’in mi? Yoksa (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ın mı olduğunu tespit edemiyoruz. Telsizle üssümüzle bağlantı kurarak yanımızdaki uçağın kime ait olduğunu öğrenmek durumundayız. Suriye’de F-22 Raptor pilotu olmak resmen kabus” dediği öğrenildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.