Flaş korona araştırması: Beyin ve sinirlerde kalıcı hasar bırakıyor!

Flaş korona araştırması: Beyin ve sinirlerde kalıcı hasar bırakıyor!

Bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte artan hastalıkları araştırdı. Araştırmalara göre virüs beyni doğrudan enfekte ediyor ve 3 günde 10 katına kadar çoğaldı. Ayrıca katatoni ve Guillain-Barre sendromuna sebep oluyor.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölümlerin sayısı 450 bine yaklaşırken; bilim insanları, beyne ve sinirlere kalıcı hasara neden olabilecek bir nörolojik hastalık dalgası konusunda uyarı yaptı. ABD’de yer alan John Hopkins Üniversitesinden araştırmacılar, yeni tip koronavirüsün akciğer ve damar çeperlerinin yanı sıra beyin hücrelerini de enfekte edebileceğini keşfetti. Laboratuvar ortamında ürettikleri mini beyinler üzerinde çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, koronavirüs miktarının beyin hücrelerinde 3 gün içinde 10 katına çıktığını aktardı.

 

KORONA SİNİRSEL RAHATSIZLIKLARA SEBEP OLUYOR
The Financial Times’a konuşan Profesör Dr. Thomas Hartung, "Virüsün en değerli organımıza doğrudan zarar verdiğini bilmek hayati bir önem taşıyor" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte; pandeminin ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kentinde nisan ayında yapılan bir çalışmada 214 Kovid-19 hastasında virüsle bağlantılı nörolojik komplikasyon tespit edildi. İspanya’da ise iki hastanede tedavi olan Kovid-19 hastalarının yarısında sinirsel hastalıklar geliştiği aktarıldı. Araştırmacılar, Kovid-19’un solunum hastalıklarının yanı sıra psikoz, mani, depresyon ve yorgunluk gibi zihinsel sorunlara neden olduğunu belirtti.

 

KATATONİ VE GUİLLAİN- BARRE SENDROMUNA SEBEP OLUYOR
Bununla birlikte; Kovid-19 hastalarında katatoni (fiziksel ve zihinsel kapanma) ve Guillain-Barre sendromu gibi son derece ciddi rahatsızlıkların görüldüğü bildirdi.

 

KRONİK YORGUNLUK VE DEPRESYON
İngiltere'deki bilim insanları ise en hafif ihtimalle Kovid-19'un kalıcı kronik yorgunluk ve depresyon salgınlarına neden olacağını düşünüyor.


İngiltere’de Kovid-19'un neden olduğu nörolojik komplikasyonları takip etmek için 'CoroNerve' adlı bir ulusal gözetim programı oluşturuldu. Programda, İngiliz Nörologlar Birliği ile Kraliyet Psikiyatrist Kolejinden araştırmacılar yer alıyor.

 

DUYGU DURUM BOZUKLUĞU

'CoroNerve', nörolojik belirtilere sahip 150'den fazla İngiliz yetişkinin verilerini analiz etti. Araştırmanın sonucunda katılımcıların 3’te birinin duygudurum bozukluğu yaşadığı; 10 hastada psikoz, 6’sında demans geliştiği ortaya çıkarıldı. Çalışmada, "Duygudurum bozukluğu 20-50 yaş arası hastalarda orantısız bir şekilde görüldü" açıklaması yapıldı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.