FLAŞ! Vatandaşlar sokağa döküldü

FLAŞ! Vatandaşlar sokağa döküldü

Son Dakika… Başkentte vatandaş sokağa döküldü. Kalabalık giderek artıyor ve hükümeti protesto ediyor. İşte sıcak olayın ayrıntıları;

Ermenistan’da sular durulmuyor. Yaklaşık bir haftadır vatandaşlar sokaklarda gösteriler düzenliyor.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hükümet karşıtı protestolar, yeniden başladı. Askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestolara katıldı.

Göstericiler, başkent Erivan'daki Puşkin, Tumanyan ve Parpetsi caddelerini kapatarak hükümet karşıtı sloganlar attı. Polis basın servisi, "Ermenistan polisi ülkedeki durumu kontrol ediyor. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için, yasa uygulayıcılar yasa dışı toplantıları durdurma ve kamu düzenini ihlal etmeme çağrısı yapıyor" şeklinde açıklama yaptı. Polis, "Çocukların yasa dışı toplantılara ve gösterilere katılımı" konusundaki endişelerini dile getirdi.

Ermenistan basınında çıkan haberlere göre, sabah saatlerinde Erivan’ın banliyölerinde de protestolar başladı. Göstericilerin yolları kapatmaya çalıştığı Ajapnyak bölgesinde gerginlikler yaşandığı bildirildi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan ve diğer şehirlerde kitle mitingleri 16 Nisan'da başladı. Muhalefet, 10 yıllık başkanlıktan sonra meclisin başbakanlığına seçilen Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor.

ermeniler.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.