Forbes'in Dünyanın En Zenginleri 2018 listesi açıklandı

Forbes'in Dünyanın En Zenginleri 2018 listesi açıklandı

Forbes'in Dünyanın En Zenginleri 2018 listesi açıklandı. Listede birçok Türk iş kadını var...

Dünyanın En Zengin Kadınları Listesi’nde birçok Türk iş kadını var

 

Forbes Dergisi’nin geride bıraktığımız haftalarda yayınladığı listede toplam 2.208 kişi yer alıyor. Zenginler listesindeki servetlerin toplamı 36 trilyon Türk Lirası.

Listenin en üst sırasında yer alan Jeff Bezos’un net değeri, $114 milyar. Listede ilk sırada yer alan kadın ise $46 milyar ile Walmart’ın varisi Alice Walton. Walton, L’Oreal’ın varisi ve ortağı olan Liliane Bettencourt’un geçtiğimiz senenin en varlıklı kadın ünvanını elinden aldı.

Listede 2000 isim yer alıyor fakat sadece 256’sının kadın olması Forbes’ın pozitif ayrımcılık yapıp yapmadığı sorularını gündeme getirdi.

Listede sıfırdan başlayıp bir yerlere gelen kadın oranı geçen seneye göre artış gösteriyor. Spanx kurucusu Sara Blakely, Alex and Ani CEO’su Carolyn Rafaelian, Little Ceasars Pizza kurucularından Marian Ilitch, Temp Holdinglerinin kurucusu Yoshiko Shinohara ve Lens Technology kurucusu ve CEO’su Zhou Qunfei listede yer alan isimlerden. Yoshiko Shinohara geçtiğimiz sene Japonya’nın ilk girişimci milyarderi olurken, Zhou Qunfei ise dünyanın en zengin girişimci kadını ünvanına sahip.

Forbes listesine bu sene dahil olan kadınlar arasında, Arista Networks’un Başkanı ve CEO’su Jayshree Ullal yer alıyor.

 

Forbes’in ilan ettiği listede Türkler de var! Sierra Nevada Şirketinin kurucusu ve başkanı Eren Özmen, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Sevim Arsel, Doğuş Holding Başkanlarından Filiz Şahenk, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suna Kıraç, Doğuş Holding varislerinden Deniz Şahenk ve Diler Holding Patronu Fatma Tuba Yazıcı listede yer alan iş kadınları arasında.

Dünyanın en zengin kadınlarının neredeyse üçte ikisi Amerika ve Çin’den, bu senenin milyarder listesi 72 ülkeden.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.