Fotoğraf sanatçısından sınır tanımayan eserler

Fotoğraf sanatçısından sınır tanımayan eserler

Fotoğraf sanatçısı ve küratörü Coşar Kulaksız’ın ‘Unuttuklarımızı Özlediğimiz Hatırladıklarımızdan Uzaklaştığımız Bir Oyun Bu’ adlı fotoğraf sergisi 18 Şubat günü FMV Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak.

Coşar Kulaksız’ın farklı dönemlerde ve farklı mekânlarda objektifine yansıyan 76 kareden oluşan sergisi 18 Şubat itibarıyla FMV Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşacak. Şems’in 40 kuralıyla tanıştıktan sonra 40 haftada hayatının değiştiğini anlatan Coşar Kulaksız, bu süreç sonucunda ortaya çıkan fotoğraflarıyla ziyaretçilerine renk ayrımını ortadan kaldıran siyah-beyaz bir dünya sunuyor.

 

Sanatseverlerin kendi dünyalarından da kareler bulacağı ve Kulaksız’ın alışılagelmiş boyutların ve oranların dışında çalıştığı fotoğraflarının 28 Şubat’a kadar sanatseverlerle buluşacağını serginin ve kitabın konseptini Bülent Erkmen oluşturdu.

 

Sanatçı fotoğrafa bakış açısını şöyle tanımlıyor: “Hayatı hep yatay ve belli bir formattan görmeye alışığız ve şartlanmışız. Ben ise çok dar ve dik panoramalar ile kendimi ifade etmeyi tercih ediyorum. Bu şekilde o görüntü ile ilgili fikrimin vücut bulduğuna inanıyorum. Fotoğraflarım genel olarak siyah beyaz, ancak benim için renkli veya siyah-beyaz diye bir ayrım yok. İyi bir kurgu ile form neyi gerektiriyorsa öyle ifade edilmeli.”

 

Yeni projeleri üzerinde çalışan Kulaksız’ın hedefleri arasında şiir kitabı yayınlamak ve 1001 Gece Masalları’nın geçtiği şehirleri fotoğraf karelerine yansıtmak da bulunuyor.

 

 

 

 

Coşar Kulaksız kimdir?

1975 yılında Ankara’da doğan Coşar Kulaksız, New Jersey Eyalet Üniversitesi’nde lisans eğitimi, Marmara Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde yüksek lisansını, Mimar Sinan Üniversitesi’nde sanatta yeterlilik programını tamamladı. 2008 yılından bu yana Marmara Üniversitesi’nde ‘Fotoğrafın Güncel Sanatta Yeri’ adlı dersi veriyor.

 

Kulaksız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun oluşum süresince çalıştı. Diğer yandan FIAP’ın Türkiye temsilciğini üstlendi. 2016-2017 yılları arasında gerçekleşen İstanbul Fotoğraf Festivali’nde aktif görev aldı. Daha sonra Çin’de gerçekleşen DIPE Festivali’ne katılan ilk Türk küratör oldu. Ayrıca 2018 yılından beri AICA üyesi olan Kulaksız, babası A.Halim Kulaksız ile kurdukları, fotoğraf sanatçılarına ve eserlerine daha kolay ulaşılmasını sağlayan galeri DİFOART ve digital fotoğraf laboratuvarı DİFOLAB’da çalışmalarını yürütüyor.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.