Fotoğraf ustasından bambaşka bir İstanbul

Fotoğraf ustasından bambaşka bir İstanbul

Son dönemlerin kendi alanında en fazla takip edilen isimlerinden foto muhabiri ve gazeteci Mustafa Seven’in ‘İnstanbul-Instagram’da İstanbul Fotoğrafları’ adlı kitabı İnkilap Kitabevi’nden çıktı.

Türkiye’nin reytingi en yüksek foto muhabirlerinden biri olan Mustafa Seven, Instagram’da 1,7 milyon takipçi ile başarısını da adeta perçinliyor.

 

1974 yılında Sivas'da doğan Mustafa Seven, 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu'nda başladığı foto muhabirliğini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak da fotograf editörü olarak Akşam Gazetesi'nde sürdürdü. Fotomuhabirliği yıllarından sonra 2006 yılında GİF'i (Güzel İşler Fotografhanesi) kuran Seven çalışmalarını halen reklam alanında ve özel projeler ile GİF çatısı altında yürütüyor. Fotomuhabirliğinden reklam fotografçılığına dek geniş bir yelpazede üretim yapan Seven'in son yıllarda ticari işler dışında ürettiği fotoğrafları, sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşıyor.

 

Mustafa Seven yeni kitabı ile ilgili şunları söylüyor: “İstanbul, kendisine ve duvarları arasında olup bitenlere tanıklık etmem için bana fırsatlar yaratır. Bunun için ona her defasında minnettar olurum. Boğaziçi, Tarihi Yarımada, vapurlar, birbirini kesen binlerce sokak, yalılar, köprüler, martılar, seyyar satıcılar, balıkçılar, sokak sanatçıları... Fotoğraflarımda gördüğünüz hikâyeleri onlardan öğrenmişimdir. Ne şanslıyım ki şehrin neresine gidersem gideyim ya ben onları arar bulurum ya da onlar karşıma çıkar. İstanbul’un hiçbir köşesi hikâyesiz değildir.”

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.