Frankfurt’ta Türkiye rüzgarı esecek

Frankfurt’ta Türkiye rüzgarı esecek

Almanya'nın Frankfurt kentinde, bu sene yedincisi düzenlenecek olan ‘Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ 20 Mart’ta başlıyor. Festival bu sene de renkli görüntülere sahne olacak.

‘Sanata evet’ sloganıyla bu sene de sanatseverlerle buluşacak olan ve Festival Başkanlığını Kamil Kellecioğlu, Festival Koordinatörlüğü’nü Zeynep Yıldız’ın üstlendiği festivalin açılışı; Ahmet Metin Önel’in kaleme aldığı, bir Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu olan ve yönetmenliğini Ali Meriç’in, oyunculuğunu Koray Karaca’nın yaptığı ‘Eyvah Nadir’le gerçekleştirilecek.

 

20-29 Mart tarihleri arasında; Türkiye'den yüzlerce sanatçı, yönetmen, oyuncu ve teknik ekip 7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde Frankfurt ve Rüsselsheim şehirlerindeki seçkin salonlarda sanatseverlerle buluşacak.

 

SADECE TÜRKLER İLGİ GÖSTERMİYOR

 

Her yıl, Türk ve Alman sanatseverlerin yoğun ilgisini çeken festival programı, bu yıl da kültürel zenginliğimizi dünya halklarına Türk Tiyatrosu ve sanatı sayesinde gösterecek.

 

Almanca üst yazıyla izleyiciye sunulacak olan festival programında; Binbir Sanat`ın, ‘Dönme Dolap’; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, ‘Geçmem Gerek’; Devlet Tiyatroları’nın, ‘Leyla ile Mecnun’; Anatolia Sahne’nin, ‘Plastik Aşklar’; Panora Sahne’nin, ‘Rafadan Tayfa’ ve ‘Gurbet’ ile Festivalin kapanış oyununu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği; İ.Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı, Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği ‘Hisse-i Şayia’ oyunu sahnelenecek.

 

SADECE TİYATRO OYUNU YOK

Festival kapsamında, oyunların yanı sıra; tiyatro sanatçısı Beyti Engin’in, ‘Oyunculukta Karakter Tasarımı’; pantomim sanatçısı Okan Patirer’in, ‘Pandomim, Clown, Fiziksel Tiyatro Teknikleri ile Kurgulanmış Bir Beden Farkındalık’; festivalin danışmanlığını ve koordinatörlüğünü yapan Nur Onur’un, ‘Sahne Sanatlarında Beden ve İletişim; tiyatro sanatçısı Zerrin Tekindor ve yönetmen Hilal Saral’ın, ‘Kamera Önü ve Sahne Oyunculuğu’; terapist ve kişisel gelişim uzmanı Sibel Mayalı’nın, ‘Oyunculukta Kişisel Gelişim’ atölyeleri gerçekleştirilecek.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.