Fransa Ulusal Orkestrası’ndan ev konseri

Fransa Ulusal Orkestrası’ndan ev konseri

Fransa Ulusal Orkestrası, korona virüs salgını nedeniyle evde oturmak zorunda olanlar için internet üzerinden müzikle destek oldu. Bu oluşum halk tarafından beğeniyle karşılandı.

Korona virüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evlerinde kalırken Fransa Ulusal Orkestrası, karantina günlerine müzikle renk kattı. Sanatçılar, internet üzerinden bir araya gelerek İspanyol dansı olan Bolero’yu çaldı. Çalınan enstrümanlar, montajda daha sonra birleştirilerek bir bütün haline getirildi.

51 enstrümanla performans sergileyen sanatçılar, evlerinde kendi cep telefonlarıyla çekilen görüntülerini seyircilerle paylaştı. Projeden sorumlu Radio France video editörü Dimitri Scapolan, "Birlikte çalmayan enstrümanların sesini senkronize etmeyi asla hayal edemezdim. Tek yapmam gereken seviyeleri biraz ayarlamak ve biraz tınlama eklemekti. Bu bir zevkti” diye konuştu.

 

BİR MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Dünyanın en tanınmış klasik müzik parçalarından biri olan Bolero'nun bu sıra dışı yorumu, şef Didier Benetti tarafından farklı bir versiyona dönüştürüldü. Orijinal eser yaklaşık 15 dakika uzunluğunda.

Sanatçıların kendilerini tek tek tanıtmalarıyla başlayan video, Youtube’a yüklendiği 29 Mart’tan bu yana bir milyondan fazla görüntüleme aldı.

Kemancı David Riviere, "Bu sanal bir birleşme, 'Bulut' üzerinde toplandık” derken, Radio France’a konuşan müzik direktörü Michel Orier, karantinaya işaret ederek, "Çalışmamak korkunç. Ancak bu hareketli video ile halka 'Hala sizin için oradayız' demek istedik” yorumunda bulundu.

1youtube-003.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.