FT: Türk lirası yeni bir dibe vurdu

FT: Türk lirası yeni bir dibe vurdu

Ekonomi gazetesi Financial Times, Türk Lirasının değer kaybını, "Merkez Bankası bankaların borçlanma limitlerinde ayarlamaya giderken Türk Lirası, yeni diplere vurdu" başlıklı bir haberde değerlendirdi.

Türk Lirasının son günlerde uğradığı değer kayıpları, yabancı medyanın da dikkatini çekti. Lira'nın "yeni bir dibe vurduğunu" söyleyen İngiliz Financial Times Gazetesi Merkez Bankası'nın Liraya destek amacıyla attığı son adıma dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın Lirayı korumaya yönelik son çabalarına işaret eden gazete, "Zaten Pazartesi günü siyasi gerilimlerin attırması ve enflasyonu kontrol çabalarına ilişkin devam eden kaygılar, Türk tahvillerini vurmuş ve Lirayı yılın en düşük noktasına itmişti. Lira, Salı günü daha zayıf başladı ve dolara karşı 3,9460 düzeyine çıktı" açıklamasında bulundu.

FT, Merkez Bankası'nın Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitleri gecelik vadede yapılan işlemler için sıfıra düşürüldüğü açıklaması üzerine Liranın çok ufak bir toparlama gösterdiğini belirtti.

Analistlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin artırılmasına karşı çıkmaya devam ettiği için Merkez Bankası'nın son önleminin Liradaki olumsuz eğilimi ters çevirebilmesine ilişkin kuşkularını aktaran gazete, BlueBay Asset Management'dan Tim Ash'ın Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda yaşadığı sıkıntılarını vurguladığı değerlendirmesine yer verdi.

Bu arada, UniCredit'ten Kiran Kowshik de Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun sonraki toplantısının 14 Aralık'ta yapılacağına dikkat çekerek, Merkez Bankası'nın şu sıralarda adım atmaması durumunda "Liranın daha da zayıflaması olasılığının çok yüksek olduğunu" öne sürdü.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.