Fuat Oktay duyurdu...İstanbul'da yarın okullar açık mı?

Fuat Oktay duyurdu...İstanbul'da yarın okullar açık mı?

İstanbul'da yaşanan deprem felaketinden sonra veliler okullara koştu, büyük panik yaşayan çocuklara okullar tatil edildi. Peki 27 Eylül Cuma günü okullar açık olacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle yarın eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğine ilişkin, 

"Okullarımızdaki durumumuza gelince yarın itibarıyla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, yarın okullarımızı tatil etmemizi gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadığımız sonucuna vardık. Yarın okullarımız açık olacak." dedi.

 

Oktay, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen AFAD Acil Durum Yönetimi Toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Kentteki toplanma alanlarına ilişkin bilgiler veren Oktay, "Toplanma alanları hakkında aslında bunların nerede olduğu da... Biliyorsunuz e-devlette dünyanın en iyi ülkeleri arasına girmiş durumdayız. Çok ciddi çalışmamız var. Dijital Türkiye boyutunda. Bu söylediğimiz toplanma alanlarının nerede olduğu tamamını e-devletten elde edebilirsiniz. AFAD Başkanlığı'na bunu yayınlamalarını da söyledik. Normalde e-devlet hesabı olmayanların webden görmeleri ile ilgili de vatandaşlarımıza kolaylık sağlasın istiyoruz." diye konuştu.

 

Oktay, yarın eğitim öğretimin yapılıp yapılmayacağı hususunda ise "Okullarımızdaki durumumuza gelince yarın itibarıyla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, yarın okullarımızı tatil etmemizi gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadığımız sonucuna vardık. Yarın okullarımız açık olacak. Öğrencilerimiz okula bekliyoruz." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.