Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul yeniden gözaltına alındı

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul yeniden gözaltına alındı

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul'un sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuytul'un gözaltına alındığı haberini eşi Semra Kuytul duyururken, Furkan Vakfı da sosyal medya hesabından Kuytul'un sağlık kontrolünden çıkarken çekilen görüntüleri paylaştı.

 

sddsds-004.jpg

 

ALPARSLAN KUYTUL HAKKINDA YAKALAMA KARARI


İş insanı Koray Sarısaçlı'nın geçen yıl 8 Eylül'de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ilişkin açılan davada; kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kurucusu Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Belge ve ifadelerin ardından çıkartılan karar sonrası Kuytul, sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Yüreğir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, adliyeye götürüldü. Bu sırada hastane çıkışında toplanan destekçileri, Kuytul lehine slogan attı.

 

VAKIF ÜYELERİ ADLİYEYE GİTTİ


Kuytul'un gözaltına alındığına yönelik haberi alan Furkan Vakfı üyeleri de destek için soluğu adliye binasında aldı. Kalabalığın dakikalar içinde daha da yoğunlaştığına yönelik görüntüler sosyal medyaya da düştü.

 

ffgdg.jpg

 

ADANA'DA İZİNSİZ YÜRÜYÜŞ


Mart ayında Adana'da Furkan Vakfı'nın izinsiz yürüyüşüne katılanlara polis müdahale etmişti. Olayla ilgili çıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Furkan Vakfı üyelerinin izinsiz gösteri yaptığını söylemiş ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Alparslan Kuytul ise, müdahale görüntüleriyle ilgili "Siz milletin değil İçişleri Bakanı Soylu'nun emrindesiniz" demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.