Futbolda Zafer Biryol depremi! İtirafçı oldu

Futbolda Zafer Biryol depremi! İtirafçı oldu

Fethullahçı Terör Örgütü üyeliğinden dolayı gözaltına alınan ve verdiği ifadelerin ardından adli kontrol ile serbest bırakılan Zafer Biryol itirafçı oldu ve her şeyi tek tek anlattı. İşte ayrıntılar;

FETÖ şüphesiyle gözaltına alınan eski Milli Takım ve aynı zamanda 4 büyüklerden Fenerbahçe’de forma giymiş olan Zafer Biryol, itirafçı oldu ve FETÖ’nün tüm spor yapılanmasını tek tek anlattı.

Adli kontrolle serbest bırakılan Zefer Biryol'un, 17-25 Aralık sonrası FETÖ elebaşının çağrısının ardından Bank Asya'ya 800 bin TL yatırdığı belirtildi.

Futbolda FETÖ/PDY ilişkisini araştıran İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, itirafçı Bekir İrtegün'ün ifadelerini genişleterek ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen ve FETÖ bağlantılı futbolcular hakkında çalışma başlattı.

İlk olarak eski Milli Takım file bekçisi Ömer Çatkıç gözaltına alındı ve tutuklandı. Son operasyon ise Çatkıç ile birlikte sohbetlere katıldığı ileri sürülen milli futbolcu Zafer Biryol'a yönelik oldu.

Zafer Biryol'un, ByLock kullanıcısı olduğu ve himmet verdiği iddiasıyla nedeniyle gözaltına alındığı Bank Asya'ya ise 800 bin TL yatırdığı ileri sürüldü.

İddialara göre Biryol, FETÖ'nün spor yapılanması içindeki tüm ilişkileri anlattı. Denetimli serbestlikle salıverilen Biryol'un itirafçı olduğu öğrenildi.

Biryol'un FETÖ ile ilk temasının bir arkadaşı kanalıyla 2001- 2002 yılında Göztepespor Kulübü'nde futbol oynamaya başladığı sırada gerçekleştiği belirtildi. Biryol, örgütün sohbet toplantılarına burada başladığını anlatırken, spor 'abi'lerinin kendileri ile irtibatı kesmediğini de itiraf etti.

Yapılan soruşturma kapsamında itirafçı olduğu için serbest bırakılan Biryol'un, kod isimleri ile birlikte bildiği şüphelileri anlattığı öğrenildi. Biryol, 'spor imamı'nın FETÖ'cü tüm futbolcular üzerinde etkili olduğunu da ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.